måndag 19 juli 2010

Färgtrolleri

Satt och stickade och och insåg att de gröna partierna i mitt Noro sockgarn inte kommer att räcka. Funderade lite hit och dit och plötsligt kom jag att tänka på alla små sparade gråa, ljusbrunga, rosa och blekblå garntussarna av Norogarn, som jag har sparade i en påse. Färga!
Först knöt jag ihop alla garnlängderna och snurrade upp alltihop på garnvindan till en fin härva och sedan fram med kastrull, färgpulver (Zenits ullfärg inköpt för sådär 15 år sedan) och ättika. Värmde vatten och i med blått pulver och lite mera gult... förblötte garnhärvan i varmt vatten och sen i med den i kastrullen. Det blev precis min favorit moss/gul/gröna färg (... och jösses, vad stolt jag känner mig!).
Woohoo! Önskar att det är torrt nu, eller nyss, menar jag..


En vända bland krukorna avslöjade dom här små godbitarna. Första skörden från mitt experiment att odla brytbönor i vanliga blomkrukor. Funkar fint och inga mördarsniglar kommer åt att frossa på mitt godis.

7 kommentarer:

Ulla-Bella sa...

Det ble jo en nydelig farge! Den fargingen var du heldig med.

Emmas dagar sa...

Så fint garn!

Saras pyssel sa...

Du ska verkligen vara stolt över ditt garn - det är jättefint! Och så tycker jag att du också ska vara stolt över att ha lurat de där otäcka slemmiga typerna! :-)

Annika sa...

Den som spar hon har... både garntussar och färg. Så läckert garnet blev, jag förstår verkligen att du är nöjd!
Ha´ en bra sommar och fortsätt lura sniglarna! :-)
//Annika

Timeout sa...

Garnet blev väldigt fint!

aafke7 sa...

What a wonderful idea to redye your stash. Perhaps it's something to try too.

Medea sa...

Garnet blev superfint. När jag skulle färga sådan grön blev det alldeles för klargrönt. Jag ska kanske försöka färga över det...