söndag 1 augusti 2010

Uppehåll

Förut tittade solen fram emellan regnskurarna och då gick jag en sväng i trädgården. Wow! Efter flera års väntan blommar äntligen min stiliga rödorange daglilja för första gången.


Jag håller på med ett par Dimorphous Mittens i det grönfärgade Manos silk blend. Vi är inte riktigt överens, jag och mönstret... har fått ändra ganska mycket. Mina händer, långa och smala, passar sällan ihop med vantmönster, så det blir för det mesta så här. Vanten på bilden kommer jag att göra ytterligare lite mindre, fast det får vänta till imorgon. Nu är jag rätt less på att bråka med vantar... hösten är forfarande låångt borta.


Imorgon ska jag hämta maken vid tåget, så nästa vecka blir det nog lite mer aktivitet, med uthusröj, bilreparationer och liknande. Jag och lilla A är nöjda med en skön slapparvecka, men det blir lite trist i längden, med att hänga framför tvn och sticka hela dagarna.

7 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

Tack för att du beskrev hur du lärt dig färga garn, det är fascinerande, väldigt fascinerande.
Och hur sät är då inte Ollie.....du måste ha stickat i massor av år för det är så jämnt och fint, hade jag aldrig kunnat klara av.
Ja, vantar ja, det stickade jag för ett par somrar sen (inte så chica som dina, utan vanliga Lovikka) och hade klara till julklappar, det var rätt behändigt!

Agneta kramar

Medea sa...

De vantarna är såå fina. Jag har mönstret men har inte tagit mig i kragen och stickat dem än. Det är så mycket som vill bli stickat. Men vantar behöver jag såklart i Sverige i vinter. Någon gång, snart kanske jag ska lägga upp till ett par. Mina blå gick ju så fort och lätt att sticka att jag inte borde dra mig för det.

aafke7 sa...

How nice this Hemerocallis flower!
They are one of my favorites plants!
I'll show some today!

Ulla-Bella sa...

Flotte votter du har laget:)

Tant Kofta sa...

Så snitsiga!
Hör av dig via mailen jag har ett förslag.
Många hej fr. Koftan

Susilull sa...

Dina garnfärgningar blev verkligen lyckade! Nu blev jag riktigt inspirerad!

Anna sa...

De vantarna ser underbara ut, hur mår kattungarna? ha det gott i värmen