söndag 3 april 2011

Bröd och soppa

En härlig dag med brödbak! Gotlandslimpa ut Martin Johanssons bok Surdegsbröd är mitt favoritbrödrecept. Surdegen och skållningen började jag och Beata med igårkväll... rågsikten var slut så vi fick blanda egen av grovt rågmjöl och specialvetemjöl... imorse blandade jag ihop degen och körde den i assistenten, sen fick den jäsa i först fyra timmar och efter vikningen i ytterligare en timma. En stunds vila på plåten och sen skjuts in i ugnen.





Till middag hittade jag på en tomatsoppa, som blev riktigt lyckad! Soppa och nybakt surdegsbröd lockade oss alla till avsteg från lchf idag... ;-)

Tomatsoppa (3 personer)

Fräs 1 hackad gul lök, 2 pressade vitlöksklyftor, lite chili flakes, 1 tsk basilika, ½tsk timjan och mycket svartpeppar i en skvätt olja och en klick smör. Häll i 1 förp av Icas passerade tomater (500 g), skölj ur paketen med en lite vatten och häll i kastrullen. En burk creme fraiche och två msk kycklingfond vill också vara med. Låt soppan koka en stund och toppa sedan med halverade minitomater och persilja.


2 kommentarer:

Anita Tørmoen sa...

Brødene du baker ser alltid så flotte ut:)

Snäckskalsdalen. sa...

Mumsigt, både brödet och soppan. Jag älskar soppa! Och tomatsoppa är såå gott!
Agnetakram