torsdag 30 juni 2011

Sömnadsbeskrivning - haremsbyxor

Om någon av er bloggläsare vill försöka sej på att sy ett par haremsbyxor själva, så har jag knåpat ihop en enkel beskrivning av hur jag gjorde.

Jag valde ett tunt viscosetrikåtyg på 150 cm bredd och till mina byxor gick det åt 135 cm. Jag glömde mäta hur mycket muddväv det gick åt, men gissar på ca 40-50 cm. Det beror på hur breda muddar man vill ha. Vik tyget enligt bilden ovan och sedan en gång till enligt bilden nedan.


Måttagning och tillklippning (bilden ovan):
1. En fjärdedel av midjemåttet
2. Benlängd
3. Benvidd ungefär i vadhöjd

Vik sedan upp tyget en gång
1. Nåla och sy sidsömmar
2. Klipp till midjemudd (sy ihop, prova så mudden sitter bekvämt i midjan (det här momentet glömde/struntade jag i, så mina byxor är liite trånga i midjan...) och sy sedan fast den.
3. Sätt på byxorna och se var på vaden byxbenen slutar och mät. Klipp därefter till benmuddarna och sy fast dom.


Nu är det bara att gå runt och slappa eller som jag gjorde igår - köra ett yogapass. Helt perfekt klädsel för yoga!

7 kommentarer:

englundskan sa...

Det lär ska vara jättesköna byxor enligt dottern ( www.emmafrost.se ) som har sytt flera par, bl a till Johan (http://johanskogsgangare.blogspot.com)
Någon skönhetstävling vinner man ju inte i dom brallorna, Men det är nog inte målet heller.

skaparlust sa...

åh det ser ju hur enkelt ut som helst, kanske man skall pröva en regnig dag. Snygga eller inte spelar ingen roll, att vara snygg eller bekväm går sällan hand i hand. :-)

teresa sa...

Vad kul att du badat!:) Kanske jag kan få i dig en gång till när jag är hemma igen? VI kan väl ta en stickdag längre fram i månaden?
(Du, måste fråga; lämnade in min symaskin där ni lämnar dem - fick tillbaka den 700kr fattigare utan att de gjort något åt felet! Är deras reparatör verkligen ok?? Sommarhälsningar

Gärdet sa...

Tack! Gillar folk som bjuder på bra och tydliga instruktioner :)
Ska genast skriva upp byxorna på "sakerjagvillgöra-listan" i hopp om lite tid över framöver.

Hedvig sa...

Ha ha, jag drömde om ditt bloggnamn i natt! Jag läste på en affisch om en konsert jag hade velat gå på och där stod det även att Tootitosh skulle spela. Jag tyckte det var väldigt konstigt att jag inte snabbap upp tidigare att du var ett band... ;)

Fröken Vinthund sa...

Super! Det här måste jag testa! TACK!

Cecilia af Jochnick sa...

Åh, det var verkligen enkelt - och dottern blev jätteglad och sa att de var väldigt sköna! Vad vi gjorde var att ha en lång mudd och sätta axelband på den - och vips! hade vi en "byxdress"