söndag 19 juni 2011

Äntligen ett par grönrandiga sockar

Det har jag velat ha länge! Sockgarnet hittade jag hos Tant Kofta, när hon hade öppen koffert... två härvor, som låg där och viskade, "köp mej... köp mej..." och det gjorde jag! :-)
Jag har stickat dom efter mönstret som finns i filmversion, i vänsterkanten här på bloggen på stickor 2,25 mm. Det tar lite längre tid med små stickor, men sockarna bli täta och tål nötning bättre, tycker jag. Det finns en bra teknik för att få en snygg färgövergång utan synliga skarvar, när man stickar randigt på rundsticka, som kallas travelling stripes. Sidan är på engelska och det aktuella stycket är en bit ner i texten. På min första bild kan man se hur sockans insida ser ut.
Garnet hade skön ullkänsla och var lätt att sticka med... godkänt med högsta betyg! Slutprovet återstår... blir sockarna noppiga eller tappar formen vid användning? Ibland är det bra med en kylig sommar... det blir inte för varmt om fötterna när ullsockarna ska gås in! ;-)
Hej hopp, nu ska vi åka till August och hälsa på!!!

11 kommentarer:

Fru Elsa sa...

Helt underbart läckra!

Madeleine sa...

Vad snygga! Underbar färg :D

Blenda sa...

Jättesnygga! Det är faktiskt riktigt snyggt med randigt...

disa sa...

Så himlans fina!! =)

metamorphosis sa...

Härligt med riktigt grönskande sockor! :)

Susilull sa...

Härliga sockor!! Har kommit på att mina sockor som jag stickade på Tå-upp-kursen är perfekta att ha med i båten, när det blir lite kyligt på kvällen. Så sockor hör även sommaren till :-) Stickade i Sterk-garnet som jag tyckte var härligt att stick med och alldeles lagom tjockt (st 3,5) men tyvärr har dom blivit noppiga. Hoppas dina slipper noppor!

Fiff sa...

De är jättejättefina!

Snäckskalsdalen. sa...

Ursnygga!
Kram

maloppa sa...

Jätteläckra! Tack vare dina filmer har jag äntligen lyckats färdigställa mitt livs första par sockar. Stickade från tån o upp och bägge på samma gång, är lite impad av mig själv och har nu fått blodad tand, eller tå ;) Är redan inne på mitt andra par, i ett av Tant koftas underbara rosa-orange sockgarner - love it. Sugen på randigt men det får vänta till nästa par.
Ha det så gott / Maria

Hedvig sa...

Hur charmiga som helst!
En liten fråga bara för jag vet att du har stickat Revontuli. Jag har nämligen också gett mig på den, men har aldrig stickat efter diagram förut och kan inte göra ett allmänt utrop i bloggen eftersom det är en present. Ska jag spegelvända mönstret efter mittmaskan? T.ex. så ska det ju vara en ökning precis bredvid mittmaskan, ska den luta till vänster på andra sidan?

Hoppas du förstår vad jag menar. Jag tycker det är lite förvirrande i mönstret.

Tacksam för svar!
/Hedvig

aafke7 sa...

How pretty your green toes! What will there be next?