söndag 24 april 2011

KlädnypspåseRätt som det var blev våren nästan sommar. Hela syverkstaden har fått flytta ut på altanen. Det innebär oceaner av utrymme, solbränna samtidig som man syr, inga problem med trådar och tygklipp som sprider sig i hela huset och allt detta i perfekt belysning (bra för mig med 40+-klena ögon ). Gissa om jag njuter!
Fint väder innebär också att tvätten torkar fort utomhus... vi har fått köpa en ny fin tvättlina (röd), för det kom en älg och sprang av den gamla. Då, när jag stod där och hängde tvätt, såg jag hur otroligt sliten min gamla klädnypspåse var. Hög tid att sy en ny! Jag fick en del spill över av det limegröna vaxade tyget, som gick att använda.
Påsen är busenkel att sy, kolla här:

Klipp en stor bit till påsen och två mindre till handtag

Jag brukar använda en liten papptriangel som mall för att sy till hörnen

 
Det är krångligt att nåla i vaxat tyg. Häftmassa funkar fint istället.
Sy fållen upptill och fäst handtagen samtidigt.

Om man vill kan man förstärka handtagen med en extra söm

Nu är det bara att sätta igång med tvätten och akta sig för älgar. ;-)

6 kommentarer:

Stickstugan sa...

Vad snygg den blev,snygg färg och prickar som jag gillar, då är det t.o.m roligt att hänga tvätt. Det kanske jag skulle prova på , jag som tycker det är tråkigt att hänga tvätt :)
Lotta

Fiff sa...

Ohhh, snygg!

Snäckskalsdalen. sa...

Fiffig kasse, men jag hänger inte ut tvätten, gammal vana och hösnuva sen späd ålder, men visst är det mysigt med tvätten hängande i vinden.
Agnetakram

Annika sa...

Så fin, egentligen alldeles för fin för att bara använda till nypor!
Ha´ en fortsatt skön påsk!

Madeleine sa...

Superfin! :D

aafke7 sa...

What a lovely green shopper! You can go to the market! :) Groetjes> Did you have a nice Easter? with the eggs, chicks (???) and bunny? groetjes