söndag 16 februari 2014

Regnbågsstickning

Jag har börjat sticka en regnbågströja... Länge, länge har jag velat sticka något i mitt regnbågsfärgade Kaunigarn, men inte hittat det rätta projektet. Häromdan bestämde jag mig för att börja med en provlapp och se ifall det dök upp några idéer. Det gjorde det... en raglantröja!
Jag avskyr båthalsade tröjor som är lika urringade bak som fram, vilket ofta är fallet med raglantröjor stickade uppifrånochner. Därför kom jag på att börja med att sticka två separata axelbitar, som jag efter åtta varv på vardera fogade samman med bakstyckets maskor. Sedan är tröjan stickad fram och tillbaka tills halsringningen blev tillräckligt djup för att inte skava i halsen.
Nu har jag kommit till strax ovanför midjan. Än har jag inte bestämt mig för hur halsringningen ska se ut... antingen en 2:1 ribb i grått eller en röd i-cord. Kanske ni läsare har något annat bra förslag?
Jag stickar med Kauni effektgarn randat med sockgarn från Stoff och Stil (tyvärr har det utgått, men jag hoppas att jag har så det räcker) på 3,25 mm stickor.


8 kommentarer:

Kat Linn sa...

Väldigt fin halsringning! Jag ogillar också tröjor som är likadana bak och fram, inte bekvämt alls.
Rib eller i-cord låter bra, en enkel grå rullkant kan också vara fin. Regnbågen i sig är så fin så den behöver inte så mycket mer än det enkla.
Nyfiken på hur du kommer att göra ärmarna, det tycker jag är svårast med sådant garn.

Eva Hudin sa...

Jag är mycket förtjust i ränder. Den kommer att bli ursnygg!
Hälsar
Eva

miastick sa...

Åh vad vackert det blir!
Är det tvåtrådigt kauni? Jag har ett entrådigt aade long i regnbågsrandigt, som jag kanske skulle ta och härma dig med.
Bra tips på uppifrån och ner-recept är den här gamla trotjänaren:http://web.archive.org/web/20050411081227/http://www.woolworks.org/patterns/raglan.html
Annars är nog de flesta mönster numera med korta varv i börjar, iaf de jag stickat på sistone! (Utom mitt egna Molly då, som jag försöker omarbeta just pga detta.)

Maria sa...

Jag älskar garn med regnbågsfärg! Den kommer bli superfin!

Fiff sa...

Åh, vad det ser tjusigt ut! Kommer att bli superfint :-)

Linda sa...

Jättefint! Och smart trix med halsringningen.
Jag håller med dig - det är fraggeldags! :)

Fröken Vinthund sa...

Åh LOVE IT! Duuuu är det två-trådigt då? Undrar lite över Kaunin om den är stickig eller man kan bära det direkt på hud?

Anonym sa...

Lovely!