tisdag 29 januari 2013

Bacon- och kycklingcurry

Nu var det ett tag sen det hamnade något recept här på bloggen, så jag tyckte det var dags.
Igår var en sån där dag när kylskåpet började eka tomt, så det blev att improvisera med det som fanns. Ibland (som i går... ) kan det utvecklas till en riktig lyckträff.
Om någon undrar över dom lite ovanliga måtten, som tex 100 gr kokosgrädde, så beror det på att vårt hushåll sakta håller på att anpassas till att det ibland bara finns en eller två hungriga personer hemma. För att det ska gå smidigt och minska matsvinn, så har jag börjat styckfrysa ingredienser i lämpliga portionsstorlekar. 400 gr kokosmjölk kan lätt delas upp i fyra creme fraichburkar och ställas i frysen - lock behövs inte. När allt är genomfryst stoppar jag burkarna i en plastpåse. Funkar fint med krossad tomat också...

Bacon- och kycklingcurry (2 pers)

1 pkt bacon
2 kycklinglårfiléer
1 vitlöksklyfta
ca 5 cm purjolök
100 g kokosgrädde (det tjocka i en burk kokosmjölk)
tomatpuré
curry
rökt paprikapulver
svartpeppar
salt
vitkål lagom till två
gurkmeja
smör eller kokosolja att steka i

Bryn bacon, hackad vitlök, purjo och kryddor i smör eller kokosolja. Lägg sedan i tärnad kycklinglårfilé och fräs en stund till. Slå över kokosgrädde och klicka i lite tomatpuré och låt puttra ihop. Under tiden fräses den strimlade vitkålen i smör eller kokosolja med svartpeppar, lite gurkmeja och salt, tills den blir lagom mjuk.
Stö över lite fryst persilja, ät och njut!

3 kommentarer:

krakel sa...

Kul att hitta en ny blogg. Och den där maträtten lät smaskig.

Hedvig sa...

Är inte mycket för bacon, men i den där kombinationen lät det riktigt gott! :)

Anonym sa...

Jag älskar bacon och det här receptet måste jag prova, tack!