En av våra favoriträtter är M's coleslaw som vi äter till valfritt grillat eller stekt kött. Mat som passar perfekt för oss lchfare. Idag blev det coleslaw, eller kålslask, som vi kallar det, och grillad kycklinglårfilé. Mums! Det var första gången som August fick smaka på detta goda och jag tror inte att det var för sista gången. Han åt nästan lika mycket som vi och ville bara ha mer hela tiden... dom sista tuggorna riktigt tvingde han i sej.
Här är receptet ( på ett ungefär, för M lagar alltid mat på känn... ) räcker till 3 personer
3 dl gräddfil
1 dl creme fraiche
2 msk majonnäs
½ litet kålhuvud
1 purjolök
2-3 vitlöksklyftor
1 knapp tsk salt
1 tsk sambal oelek
2 krm svartpeppar
färsk timjan
paprikapulver
Strimla grönsakerna fint och pressa vitlöken. Blanda ihop övriga ingredienser väl och blanda till sist i kål och lök. Om det hela blir för svagt så krydda med extra chiliflakes. Kålslasket håller sig i 2-3 dagar i kylskåp.
Här är receptet ( på ett ungefär, för M lagar alltid mat på känn... ) räcker till 3 personer
3 dl gräddfil
1 dl creme fraiche
2 msk majonnäs
½ litet kålhuvud
1 purjolök
2-3 vitlöksklyftor
1 knapp tsk salt
1 tsk sambal oelek
2 krm svartpeppar
färsk timjan
paprikapulver
Strimla grönsakerna fint och pressa vitlöken. Blanda ihop övriga ingredienser väl och blanda till sist i kål och lök. Om det hela blir för svagt så krydda med extra chiliflakes. Kålslasket håller sig i 2-3 dagar i kylskåp.
Av morfars mat får man chilitårar ...
4 kommentarer:
Vilket kalas!
Receptet måsta provas.
Tack för en trivsam förmiddag
Många hej fr. Koftan
Ser ut som noen har det veldig bra:))
Tack för receptet!
Andra dagen vi äter av den nu :) Verkligen mumsigt!!
Ha en mysig kväll!
Tack för receptet, låter supergott!! =)
Skicka en kommentar