onsdag 5 januari 2011

Tooti's Toe-Up Socks - Chapter 3 The Heel

Nu kommer kapitlet Hälen, som många är lite rädda för. Jag hoppas att dessa två "långfilmer" kommer att underlätta framtida hälstickning för er. :-)
Jag satt och slökollade runt på Ravelry en dag, när jag hittade ett, för mig, nytt sätt att sticka hälar med korta varv. Under jul och nyår har jag testat och ändrat lite i bloggaren Happy Knits :) beskrivning, för att underlätta för mig själv. Kolla gärna på hennes sida, för mer bilder och två filmer.
Om ni har frågor, så försöker jag svara på dom här i detta blogginlägg. Berätta gärna vad ni tycker och om ni provar på själva, hur det går för er.


Obs! Tyvärr är det lite fel på del: 7. Det är rätt film men fel titel. Den ska vara: Tooti's Toe-Up Tutorial Part 7: Heel short-row increase.

7 kommentarer:

Alexandra sa...

Du är mer värd än allt guld i världen =) Jag stickar på, repade upp ett par gånger i början innan jag kom på hur jag skulle göra, stickar 2 sockar samtidigt så det går lite sakta.. Har 13 cm sticka än så länge, gjorde nog många ökningar i början vid tån för jag behöver inga fram till hälen känns det som, men jag provar. Lägger upp en bild senare på bloggen

Anita Tørmoen sa...

I morgen skal jeg ut og kjøpe sokkegarn, det er helt sikkert:)

Fiff sa...

Jag är jätterädd för hälar! Huh! Får rysningar. Om jag blir mindre rädd nån gång ska jag kika på din film och ta mig an utmaningen!

Maria sa...

Hej hopp!
Nu ska jag ta mig an hälen. Det ska bli spännande. Jag har bara en liten fråga, den lilla säkerhetsnålen har flyttat sig uppåt på sockan, är den fortfarande till för att markera hälsidan?
Eller markerar den något annat?
Håll tummarna för att det ska gå bra! ;-)
Häsningar Maria

Alexandra sa...

Har också en fråga som säkerhetsnålen. Vilken sida är undersidan där den ska sitta? Är det den sidan man stickar som sticka 1 & 2 på vanliga strumpstickor, alltså den första stickan nu som blir undersidan eller ovansidan? Eller de kanske inte spelar ngn roll, vill ändå veta vilken sida som du tcker är säkerhets-nåls-sidan =) För övrigt har jag bara en cm kvar till det rä dags för hälskräcken..

Alexandra sa...

Hej igen; tack för feedback på ovan =) har lyckats sticka en häl nu, ska ta mig an den andra också innan jag kan forts uppåt skaften. Tycker short-rows" blev lösa? Tror också att min häl blev för låg, skulle jag ha gjort mera ökningar i alla fall under foten som du beskrev innan? Tror den får vara så här nu & stickar klart dessa, sen har jag en måttstock på vad som behöver justeras till nästa par eller, ja jag vet inte om jag repar upp i a f, men å andra sidan kanske de blir bra när de kommer skaft-maskor. Nu blir det sängen & häl #2 i morgon bitti. Tack så länge =)

Anonym sa...

Tina, ttank you! Thank you! Your toe-up tutorial is excellent! Your videos are really clear and easy to follow. I am going to try the short-row method on Happy Knits. I usually do wrapped short rows, but I hate picking up the wraps, so her way should be easier.

You are a FAST knitter!