fredag 26 november 2010

Surdeg rules!

Gårdagen surdegsbröd med tomat:


Jag använde receptet på valnötsbröd från bloggen Pain de Martin och bytte ut valnötterna mot en burk soltorkade tomater med vitlök. I receptet används 2 dl vatten och istället valde jag 1 dl passerade tomater och oljan från burken med tomater, sedan fyllde jag på med vatten så det blev 2 dl vätska. Saltet minskade jag med hälften, eftersom tomaterna är ganska salta. När det var dags för sista vikningen av degen, så strödde jag torkad basilika i mjölet. Lite basilika blev invikt och resten fastnade på utsidan.
Det blev ett mycket lyckat bröd!
Om du vill prova på att baka med surdeg, så kika in på Pain de Martin.

Så här såg det ut när jag öppnade dörren i morse...

6 kommentarer:

Majstess sa...

Det ser verkligen jättegott ut!!

Anita Tørmoen sa...

Brødet ser og høres godt ut:) Med all den snøen blir det jo julestemning snart:)

Fiff sa...

Det ser verkligen mumsigt ut!

Unknown sa...

OMG! Vad mycket snö ni har.

Snäckskalsdalen. sa...

Brödet både ser ut och verkar vara väldigt gott. Så du kan improvisera, byta ut ingredienser så det blir så där piffigt.
Och nu får vi lite snö också, det singlar ner flingor idag.
Kram

Bland nystan o papper sa...

Mysigt med snöfotot.
Fortsätter ni på stickcaféet ett tag till? Kan inte komma nästa gång heller :( men den 22:e. Kanske ingen som hinner då?