Det blev dags för en kyl och frysrensning idag alltså tillagades dagens pytt:
1 bukett färsk broccoli
1 bit savoykål
2 sharlottenlökar
1 gul spetspaprika
1 skiva fläskkarré
1 basturökt kalkonlår
smör, svartpeppar, paprikapulver och lite timjan
Skär kött och grönsaker i små bitar, Jag brukar fräsa grönsaker och kött separat för att allt ska bli lagom tillagat och sedan blanda ihop pytten på slutet. Det ger en också möjlighet att leka lite med kryddningen. Kanske ge köttet en stark chilismak blandat med milda grönsaker eller vitlökskrydda grönsakerna och ha kryddiga korvtärningar i. Idag fick det rökta köttet dominera.
Till pytten gjorde jag en favorit - sambaloelekflutt (ser otroligt roligt ut i skrift!). En burk smetana, en tsk sambal oelek och ett krm salt vispas med elvisp till ett fluff. Passar otroligt bra med ihop med pytt.
2 kommentarer:
Smetana har dålig koll på! vad är det och var köper man det?
Smetana är syrad grädde och är litegrann som creme fraiche, fast fetare. Den går att vispa som grädde och smaksätta till trevliga såser, som smälter fint över en köttbit eller en pytt.
Dom flesta Icabutiker jag handlar i har smetana. Ibland kan smetanan hamna bland dom laktosfria produkterna.
Skicka en kommentar