Om någon vågar sej på att prova receptet skriv gärna en kommentar om vad ni tyckte. Respons är alltid välkommet i receptutveckling. :-)
Pajskal
2 dl kokosmjöl
1 dl mandelmjöl
½ tsk salt
125 g smör
1 äggula
½ dl vatten
Fyllning
1 brk kalamataoliver
1 pkt körsbärstomater i halvor
1 knippe hackad färsk basilika
Äggstanning
4 ägg + äggvitan
2 dl creme fraiche
½ tsk salt
200 g fetaost
svartpeppar
paprikapulver
Blanda smör och de torra ingredienserna i matberedare och häll sedan i äggulan och vattnet medan matberedaren körs. Tryck ut pajdegen i en pajform och förgrädda i 10 min på 175 grader.
Fördela fyllningen i pajskalet och häll över den hopvispade äggstanningen.
Grädda i 25 min på 200 grader.
Vill man inte lyxa till det med pajdeg, så går det precis lika bra utan.
Smaklig måltid och ha en skön fredag!
4 kommentarer:
Men oj vad gott det ser ut! Vad är kokosmjöl för något?? Mandelmjöl har vi på marknaden men kokosvarianten har jag inte sett.
Det låter jättegott men jag har i strot sett bara en ingrediens hemma, vatten. Snopet.
Mmmmmm... mums... :)
Den här ska jag testa! :) Både kokos och mandelmjöl inhandlat (ni som inte har, kolla hälsokostaffärer eller sök på internet). Återkommer med respons! :)
Igår gjorde jag din curryfisk med broccolimos för övrigt - gott!
Skicka en kommentar