torsdag 20 januari 2011

Vår godaste müsli

En müsli med lågt kolhydratinnehåll gjorde yngsta dottern Beata häromkvällen. Den är nu storfavorit i familjen.
Hacka en näve sötmandel och lite hasselnötter (lite mer kolhydrater, men får vara med för att det är så gott), två nävar pumpafrön och rosta i en stekpanna på medelvärme. Efter en stund häll i rejält med riven kokos och malen kanel och rosta lite till. Färdigt! En matsked till den turkiska yoghurten eller som krispigt snacks. Mums!

6 kommentarer:

Helena sa...

Låter gott, och nyttigt. Ska prova att göra den, i stället för den sockrade färdigvarianten.

Anita Tørmoen sa...

Takk for tipset)

Fiff sa...

Vet du! Jag får raseriutbrott varje gång jag ska handla musli, för det finns inga som är bra. Så slutar det alltid med att jag går ifrån affären utan att ha handlat nåt och är arg som ett bi...! Så musli är min svaga punkt kan man säga... hihi. Hemmagjord musli är toppen, man ska bara bli färdig att göra det! Men nu peppade du mig lite :-)

Anonym sa...

Looks yummy!

karin sa...

Hej!
Jag har kört lchf i nästan en vecka och mår nu illa bara jag tänker på fett. Kan du rekommendera någon bra kokbok eller hemsida med recept? Jag har gjort två saker, som verkligen inte var goda. Jag kommer nog aldrig mer i livet att äta bearnaisesås igen..
Med vänliga hälsningar
Karin Ringblom (uppvuxen i Stenungsund...)

Tina sa...

Jag använder Lchf-husmanskost, en kokbok av Anna Hallén. Några länkar till sidor med lchf-recept:
http://www.lchfrecept.com/
http://www.lchfmat.com/
http://ekomegarecept.blogspot.com/
Jag kan blogga om hur jag gör en busenkel fusk-bearnasise, så fort jag får tillfälle.
Lycka till!