onsdag 26 januari 2011

Nybörjare

Idag var jag och bästa stickvännen och köpte broderigarn i ull, för att prova på yllebroderi. Det ser lättare ut på bilderna i Karins broderier än vad det är i verkligheten, kan jag säga... garnet var luddigt och nålarna trubbiga... åå, vad jag kände mig som en nybörjare. Rätt skön känsla ändå...

Titta, sa jag till min man, jag har broderat en blomma! Men det ser ut som en brasa, sa han då.

Baksidan var roligare...

Nu undrar jag om någon vet var man kan köpa tunt och oluddigt yllegarn för att brodera med? Gärna i Göteborgsområdet. Blev allt sugen på att fortsätta, med bättre nålar och garn.

10 kommentarer:

Anna sa...

hi hi men visst hade vi kul...

4U2! sa...

Tyvärr vet jag ej, men tycker det var fint!

Alexandra sa...

Har med boken "Karins broderier" & visst är det underbara broderier i den! Har ett kit som jag köpte, trädet, har inte vågat ännu. Men tror jag ska göra det snart för jag har sett så mkt fint broderat på tovat! Lycka till med letandet =)

skruttfia sa...

Har du varit in på Canvas på sveagatan 11 i göteborg? Upptäckte den häromdagen, helt fantastisk liten brodeributik klart värd ett besök, både för att titta, köpa och prata med ägarinnan :D http://canvasshop.se/ är ders internetsida.

Fiff sa...

Hihi, män kan vara så stöttande när det gäller handarbete ;-) Det låter exakt som något min man skulle kunna säga!

Timeout sa...

Några speciella färger? Jag har lite efter min mamma som jag kan dela med mig av. Ska också pröva så småningom...

Ulla-Bella sa...

Så gøy å lære nye ting. Ullbroderi er vakkert, og åpner opp for mange nye muligheter:)

sunpan sa...

Ja visst är det svårt! Du fick till det bra tycker jag. Jag syr och repar upp om vartannat, blir inte nöjd. Ändå ser det ju faktiskt rätt enkelt ut.. Tror jag ska köpa Karins Broderier! Finns inte på bibblan här, å det är ju inspirerande med böcker!! Lycka till, ser fram emot att se hur du får till det.

Hedvig sa...

Canvas kan rekommenderas...

*Anita* sa...

Kan bara instämma i vad andra redan skrivit: Canvas på Sveagatan i Göteborg rekommenderas å det varmaste. Postorder också via webben om man inte har vägarna förbi.