onsdag 31 mars 2010

Veckans katt: Elling


Elling är min bebis, min lilla älskling. Jag måste nog erkänna att han är en aning bortskämd. Han får godmorgon- och godnattgodis varje dag och han vill ligga brevid mig och bli klappad när jag stickar. Ibland vill han att jag ska följa med honom ut och det går inte att säja nej, för han slutar inte att jama och springa mellan mej och dörren, förrän vi har varit ute en stund.

Ibland glömmer han bort att dra in tungan.

Klia mej!

Juni 2008

tisdag 30 mars 2010

Två par sockar

Jag har äntligen avslutat mina två sockstickningar, grön/svartrandiga Opalsockar till mej och turkosgrårandiga Norosockar till lillasyster. Båda paren är stickade från tån och upp, mina på stickor 2,25mm och lillasysters på 2,5mm. Jag använder en teknik jag hittade på nätet, gör att få skarven i randningen osynlig. Det fungerar väldigt bra.


För ett bra tag sen började jag på Katie Davies' Manu och jag hade tänkt sticka runt och klippa upp för knappkanten. Det kändes aldrig riktigt bra och i helgen bestämde jag mej för att repa upp alltihop och börja om. Nu blir det som det står i mönstret, fram och tillbaka. Hittills känns det bra.
Lillasyster beställde ett nytt vårigt mobilfodral och det är nu klart. Jag använde Judy's magic cast on och avslutade med en resårkant. Noro silkgarden och KnitPro rundsticka 2,5mm.


Denna dag har mest använts till brödbakning och städning. Jag har också lyckats plantera om mina pelargoner och novemberkaktusen och påskpyntat lite.

söndag 28 mars 2010

Utlottning

Jag tänkte fira att lilleman är född och att bloggen har passerat 1000 besökare med en utlottning av egenhändigt tillverkade stickmarkörer. Alla som lämnar en kommentar på detta inlägg är med i utlottningen. På söndag 4/4 meddelar jag vem som är vinnare. Glöm inte skriva din mejladress.
.
.
Ett litet problem är att vår katt, Stella, har gömt markörerna någonstans, så om jag inte hittar dom innan söndag, så gör jag nya. Det är så typiskt Stella... oftast ligger sakerna hon tar under någon matta, eller en filt, så det blir ett bra tillfälle till storstädning.
.
Lillasyster och jag var på shoppingtur och nu har det börjat - bebisklädköpen! Det finns vääldigt mycket fint till små bebisar. Lika roligt att shoppa bebiskläder som garn... kan bli dyrt det här.
.

fredag 26 mars 2010

Livets förunderligheter

Idag har någonting fantastiskt hänt, jag har blivit mormor!!! Storasyster har fått en liten pojke.
Livet bjuder på tvära kast ibland.
Här delar jag första bilden på den lille gossen med er.
.

Sorgligt

Igår hände något hemskt. Vår hund tog sej in till kattungarna och bet ihjäl allihop.

torsdag 25 mars 2010

Våren är här!

Jag har tagit fram utemöblerna i dag och suttit ute och stickat och fäst trådar, medan fåglarna tävlade om vem som kunde kvittra högst. Tre vårystra ormvråkar cirklade runt ovanför och skrek. En liten plätt runt snödropparna har jag fått kratta idag och det kändes så skönt. Stjälkarna är alldeles bleka efter att ha varit täckta med snö, men med lite sol får dom snart färg, precis som vi.
. .

.
Nu är äntligen min Tea Leaves cardigan färdig. Det var många trådar att fästa, inte min favoritsyssla, men i solskenet gick det lätt. Cascade 220 är ganska tjockt garn, 201m på 100g, så det kommer att bli skönt att ha på sej koftan under kalla vårkvällar i trädgården.
.

Nyfödda

. .


tisdag 23 mars 2010

Veckans katt: Stella

Stella är minstingen bland katterna och hon föddes här i huset, i augusti förra året. Hon kan apportera och älskar att dränka sina leksaksmöss i hundens vattenskål. Det bästa hon vet är att ligga i knät, fast bara om man har en filt över benen.
.
.

Varning...

... klicka inte på länken. Slutet är nära!

måndag 22 mars 2010

Snösmältning

..
Vilken härlig vårdag vi fick igår. Snödropparna har äntligen vågat sej upp genom snön och fåglarna börjar inspektera holkarna. Vi hade kvällsbad i tunnan på lördag och vattnet höll ca 20 grader på söndag förmiddag, vilket mannen genast använde till att hjälpa snösmältningen lite på traven.
.
.
Vårstädningen i trädgården kommer lite närmare, men än är det långt kvar innan jag kan få kratta gräsmattan och börja gräva i jorden. Han föreslog att jag skulle köpa lite blomjord och köra ner händerna i, men det är inte riktigt samma sak, eller hur?
Koftan är nästan klar och jag valde de blommiga knapparna. Jag måste förlänga ärmarna lite bara, kändes en aning för korta. Så fort koftan är färdigstickad och det blir sol igen kommer det bildbevis.
Lite ny stickning på gång, ett par våriga sockar till lillasyster i Noro Kureyon sock, stickade från tån och upp med magic loop. Jag tycker verkligen om att sticka med Norogarn... färgskiftningarna och att garnet varierar i tjocklek. Det ger en levande yta och variation hela tiden.
.

fredag 19 mars 2010

Knappvånda

Det är dags att välja knappar till min Tea Leaves Cardigan och det är inte det lättaste. Jag har tre alternativ att välja mellan, tre kokosknappar med målade blommor på, tre träknappar eller nio pärlemorknappar. Kokosknapparna 30 mm, träknapparna är 25 mm och pärlemorknapparna är 20 mm. Har ni några åsikter så skriv gärna en kommentar.
.
..
.
Igår var jag på stickcafé hos Madame Kruz i Jörlanda. Madame Kruz är en fin liten garnaffär, som ligger på landet, rätt nära Stenungsund. Affären har öppet på fredagar och är ett värt ett besök, bara för den mysiga inredningen och det trevliga bemötandet. Sen finns det mycket fint garn också...

onsdag 17 mars 2010

Påfyllning

Nu är det slut i frysen igen! Mannen och lillasyster älskar kanelbullar, så det är tur att jag gillar att baka.
.
.
Dagens stickprojekt är nya randiga sockar i svart Opal Sockenwolle och ett grönt handfärgat garn från Sheepaints.
.
.
Avslutningsvis en bild på mina fantastiska tulpaner från Ica. Ibland får man tag på riktigt fina buketter och den här har hållt sej i över en vecka nu.
.

tisdag 16 mars 2010

Taadaa!!... Dottie!

Nu är jag äntligen klar med mina handledsvärmare efter många och långa försök. Dom sitter perfekt och jag har antecknat hela tiden (kändes det som...), så det ska gå att göra ett par till. Behöver nog lite nytt fint garn till det... nej, just det jag har överskridit garnbudgeten redan. Kanske kan kolla lite i garnförrådet...

Om par nummer två blir bra, så kanske jag vågar mej på att skriva ett riktigt mönster, men det får vi se.
.
.

måndag 15 mars 2010

Veckans katt: Dexter

Det bor en del katter här och jag tänkte presentera dem för er, en i taget. Fyra stycken har vi just nu och tre av dem är vita. Jag tycker mycket om katter och har nog potential att bli en "tokig" kattant. Det är tur att mannen finns som bromsar kattantalet till viss del...

Till katterna då.
Dexter är den äldste av kissarna och han är född här i huset på våren 2004. Han är en stor vit långhårig bondkatt med ljusblåa ögon, som just nu har vissa problem att ta sej in genom kattluckan. Det har varit sparsamt med sorkjakten under vintern och det ger en viss rondör. Dexters mamma har flyttat med storasyster långt bort och hans pappa är död.
.
.
.
..

Bakdag

.
Igår tog brödet i frysen slut, så därför börjar den har dagen med brödbak. Härligt! Jag är fortfarande helt inne på havre, så därför är det hel havre, blötlagt under natten och skrädmjöl, gjort på rostad havre och havregryn i. Det ingår också några nävar pumpafrön, honung och ekologiskt vetemjöl special och dinkel.

Jag håller fortfarande på med handledsvärmarna och det verkar som denna version kan fungera. Måste bara sticka på tummar också, sen blir det bildbevis. Ett par sockar, randiga i grönt och svart påbörjades i lördags. Sockar kan man aldrig få för många av!

lördag 13 mars 2010

Garnbesvikelse

.
I flera dagar har jag stickat och sen repat upp, stickat, repat upp, på dessa handledsvärmare. Har helt tappat räkningen på hur många olika varianter på tummar, jag har provat. Meningen är att det ska bli något slags mönster. Jag är inte alls nöjd med passformen, så jag kommer att repa upp alltihop och börja om från början.
Härligt garn att sticka i, Merino 2/6 från Fleece Artist och ett utmärkt tillfälle att öva på att sticka med pärlor. Det är nog därför jag inte har tröttnat än - bra garn och glittriga pärlor!
Nästa vecka kommer ett paket med massa roliga pärlor att leka med. Jag måste nog lära mej att det är kul att sticka sjalar.

Jag hämtade ett efterlängtat paket, garnfynd från Tradera idag, men säljaren hade skickat fel. Det blev en handduk med en pytteliten tavla i istället. Djup besvikelse! Hoppas att jag får garnet så småningom.

torsdag 11 mars 2010

onsdag 10 mars 2010

Pärlor, pärlor pärlor...

Hittade just ett pärlparadis och kan inte välja vilka som passar bäst till storasysters Just Enough Ruffles. Fast det är rätt roligt att kolla runt bland allt fint. Tror att jag vill ha pärlor på fler stickprojekt nu. Kanske en sjal att ge bort... eller ett par vantar... eller...
.

Färdigfixad Citron

Det var riktigt trist att repa upp avmaskningen på sjalen, men jag gjorde det ändå. Sen var det bara att sätta igång med picotavmaskningen Snälla Anna sa att hon använder en virknål i högerhanden när hon gör en sådan kant. Det underlättade en hel del! Efter drygt hundra pärlor gick det bättre och bättre och på slutet kunde jag nästan(!) känna att det var kul. Jag har gjort en Just Enough Ruffles i samma garn, Schoppel-Wolle Zauberball , som också krullar upp sej i kanten. Nu blev jag rätt sugen på att pärlkanta den också.
... det är bara 900 maskor... får se om jag kan hitta passande pärlor...
Kom precis hem efter ett stenhårt yogapass. Hoppas att jag kan kan sticka imorgon, med all den arm,- och axelträningen. Härligt var det i allafall!
.

.
.
.

tisdag 9 mars 2010

Mera stickmarkörer...

.

Sockstickning

Igår stickade jag färdigt min njutstickning. Sockar, Spicey Noro, i Noro Kureyon Sock, färg S184, köpt från Garnkorgen, stickor 2,5mm. Färg S184 innehåller också olika lila nyanser, som jag tog bort ur nystanet. Det kan komma till användning någon annan gång. Sockarna är stickade från tån och upp, med magic loop, båda på samma gång och hälarna är gjorda med korta varv. En fantastiskt bra metod, tycker jag, för sockarna ser likadana ut och så blir dom klara samtidigt. Här och här finns bra beskrivningar på sockar stickade från tån och upp.
.
.
Nu håller jag på med min Tea Leaves Cardigan. Jag stickar med Cascade 200 Heathers, färg Red Wine Heather, köpt från Garnkorgen, på stickor 4mm. Halsen är ganska vid på den här modellen och jag har lagt till en extra rad med rätstickning/ruffles i halsen. Hitills ser det ut att fungera. Det är bara några rader kvar innan jag kan dela av för ärmarna.
.
.
Igår fick jag också tillfälle att fota hur solgropen används och satt själv där en stund och solade. Skönt och vindskyddat.
.

söndag 7 mars 2010

Solhälsning och solgrop

Denna söndag startades kroppen igång med några solhälsningar A och B, vridningar och framåtfällningar. Konstig att man känner sej så fantastiskt duktig efter en halvtimme på yogamattan. Yoga är perfekt när jag har stickat för mycket och fått spänningsvärk i axlarna.
.
.
Vi har under veckan skottat fram en plätt att ställa utemöbler på och när det blev fint väder idag igen, blev det dags för traditionella våffelgräddningen i marssolen...
.
.
Jag passade på att fota lite stickning också och kunde inte låta bli att föreviga den sk solgropen. Ett intressant byggprojekt, som jag och dottern undrat lite över i veckan. Vi har inte fått se hur den används än, men vi väntar med spänning.
..
.

fredag 5 mars 2010

Pärlpyssel...

.
... var perfekt att sätta i händerna på min fredagströtta tonåring. Hon trädde på alla pärlorna på garnet, så nu är det bara att sätta igång att fixa min Citronsjal. Jag gillar inte alls att den krullar upp sej så i kanten. Därför tänkte försöka mej på en picotavmaskning med en pärlor i, som Anna har gjort på sin Citron. Pärlorna hittade jag på Panduro, Torp köpcentrum. Idag påbörjades även en så kallad njutstickning, sockar stickade i Noro sockgarn, mitt absoluta favoritgarn. Jag kände att jag var rätt trött på koftor nu... tillfällig koftpaus...

Såg att lördagmorgonens yogapass är inställt, så det blir stickning hela dan imorgon.

onsdag 3 mars 2010

Vår?

Det är underbart väder idag. Vi har suttit ute i solen i kortärmat vid söderväggen, och om man blundar känns det som vår på riktigt, men när man öppnar ögonen igen, så ser det ut så här...
..
Det är det här vi väntar på...
.
.
... och lite närmare under busken gömmer sig...
.
.
Under tiden får jag trösta mig med det här, som är det närmsta krokus det går att komma idag.
.
.