måndag 22 mars 2010

Snösmältning

..
Vilken härlig vårdag vi fick igår. Snödropparna har äntligen vågat sej upp genom snön och fåglarna börjar inspektera holkarna. Vi hade kvällsbad i tunnan på lördag och vattnet höll ca 20 grader på söndag förmiddag, vilket mannen genast använde till att hjälpa snösmältningen lite på traven.
.
.
Vårstädningen i trädgården kommer lite närmare, men än är det långt kvar innan jag kan få kratta gräsmattan och börja gräva i jorden. Han föreslog att jag skulle köpa lite blomjord och köra ner händerna i, men det är inte riktigt samma sak, eller hur?
Koftan är nästan klar och jag valde de blommiga knapparna. Jag måste förlänga ärmarna lite bara, kändes en aning för korta. Så fort koftan är färdigstickad och det blir sol igen kommer det bildbevis.
Lite ny stickning på gång, ett par våriga sockar till lillasyster i Noro Kureyon sock, stickade från tån och upp med magic loop. Jag tycker verkligen om att sticka med Norogarn... färgskiftningarna och att garnet varierar i tjocklek. Det ger en levande yta och variation hela tiden.
.

2 kommentarer:

aafke7 sa...

Spring will come...! I'll send 10 kilo's now! groetje

Tant Kofta sa...

Visst är det skönt att mn ser gräset, det ger nytt livsmod.