söndag 11 april 2010

Snabbmat en solig söndag

Idag vill jag dela med mej av familjens favoritsnabbmat. Det blir kanske svårt att bjuda er alla på middag, även om jag skulle vilja, men receptet kan ni få. Det tar ca 20 minuter att laga och fungerar lika bra som festmat.

Laxpasta (4 pers)
3 bitar fryst lax
2 dl creme fraiche
2 msk fryst dill
2 msk fiskfond
4 dl mjölk
2 msk maizenamjöl
svartpeppar
salt
pastaskruvar

Tina laxen så att det går att skära den i små bitar. Blanda allt utom laxen i en kastrull och koka upp under omrörning medan såsen tjocknar. Smaka av med salt. Vi gillar stark mat, så jag klickar i några skedar chilicreme fraiche också. Stäng av plattan och lägg i laxbitarna. Låt laxen bli färdig på eftervärmen medan pastan kokar färdigt.
Servera med broccoli och gröna bönor.

Förutom äta mat så har jag stickat på min gröna kofta idag och nu är det snart dags att börja med framkanterna. Jag funderar mycket på vad jag ska hitta på med mina nya färgstarka garner och det blir garanterat något med pärlor i alla fall. Resultatet dyker upp här så fort jag har något att visa...

4 kommentarer:

Maria sa...

Det låter ju jättegott och enkelt, det måste jag prova! Vilken härlig kofta, och snyggt garn ,vad är det för något?

Tina sa...

Tack! Koftan heter Manu och jag hittade mönstret på Ravelry. Garnet heter Suri Blue, en alpacka- och Blue Faced Leicesterblandning, från Fleece Artist. Otroligt mjukt och väldigt lättstickat.

aafke7 sa...

Hi..What a nice recipe! Had to laugh...because Google translated the last ingredient as :plak schroeven = slice of screws (for wooden crafts!):0)))
dutch groetjes

Tina sa...

Hihi... not so god for your teeth. Would you like the recipe in english?