fredag 31 januari 2014

31. Den bästa fikan är ju som vi alla vet...

... kaffe med kokosolja i.
När jag gjorde en koll i mina gömmor insåg jag att jag kanske har ett lite stört förhållande till kaffe. 4 kg kaffe undanstoppat... en vill ju inte stå utan ifall affären är stängd. ;-)
Det kanske beror på att jag var över förtio innan jag började dricka kaffe och nu känner att jag måste dricka i fatt?  Jag har en teori om varför jag njuter så oerhört av varje kopp (7-8 om dan). Bara för att jag väntat så länge med att dricka kaffe så blir kaffestunderna liksom mer koncentrerade nu. Procentuellt sett till min livstid menar jag...
Se där! Nu fick ni en inblick i mina snåriga tankar...
Hursomhelst så ska kaffet ska skummas och sen har jag kanel, ingefära, nejlika eller kardemumma på... eller blandningar av dessa kryddor.

3 kommentarer:

englundskan sa...

Kokosolja? Seriöst? Kan du förklara lite närmare. Jag kör med kakao, kanel lite socker och ett par korn salt. Har man gott om tid så kan man ha liiite svartpeppar men då måste det dra ett tag.
Dina kryddor ska jag absolut testa.

kråkspark sa...

Startade också sent med kaffe och absolut första gången jag kände behov av kaffe var när jag skulle föda vår son. Numera dricker jag inte så många koppar som du och helst då pressokaffe med kardemumma. Annars går det ner flera kannor med grönt te varje dag.Ska testa kaffe med kokosolja!

Magganmagi sa...

Mmmmm, håller med om att fettkaffe = bästa fikan!