måndag 5 mars 2012

Wohoo! En färdigstickad tröja!

Det har tagit tid, men nu är den klar... bortsett från sådär trettifem trådar att fästa (alla sitter turligt nog på insidan och syns inte alls). Garnet är Rowan Fine Tweed och jag har stickat enligt The Tailored Sweater Method, som är det enda tröjmönster man behöver. Det som behövs, förutom att köpa mönstret, är att göra en provlapp med garnet man vill använda och mata in det i Excelfilen som medföljer mönstret, tillsammans med nogrannt tagna mått från någon favorittröja man har, som sitter snyggt, och ut kommer ett färdigt mönster. Ju noggrannare man är med måttagning och stickprovet, desto bättre blir slutresultatet. Tröjan stickas uppifrån-och-ner i ett stycke.
Nästa tröja, enligt TTSM blir en kofta - den ska stickas runt och sedan steekas. Kallsvetten bryter ut bara jag tänker på att klippa i mitt sticke. Om sanningen ska fram så har jag inte ens vågat klippa i min provlapp än. Fegt började jag istället på en sjal... men snart blir jag modig! En kofta ska det bli punkt slut!

6 kommentarer:

disa sa...

Åh, så fin!! Och jag skulle inte heller klara att klippa i något jag stickat!! =)

Linda sa...

Riktigt snygg! Passar dig perfekt!

by Caloweena sa...

Supersnygg!!! Härliga färger! Skönt att höra att det är fler som fasar för att steeka stickningen... Jag har tänkt att jag ska samla mod någon gång, men har inte kommit dit än... ;)

Heldri sa...

Väldigt fin, ser ut att vara perfekt passform!

Låter som ett spännande mönster, tack för tipset. Det är så smart att få till "set-in sleeves" utan att behöva sticka i flera delar, det måste jag läsa på om hur man gör.

Fiff sa...

Oj! Den är ju gröön! ;-) hihi!
Den ser härlig ut, med din matchande basker till.
Jag skulle inte våga klippa i en stickning tror jag, inte om det inte är meningen att det ska slaktas...Men du är modig!

MADE BY K sa...

Så härlig tröja du fått till!
Har själv funderat på det där med saxen :)...man borde faktiskt prova!