onsdag 16 november 2011

Färgfylld onsdag

Denna soliga förmiddag har jag ägnat åt att färga garn (och att spela Wordfeud... ). Jag hålls i köket med färggrytan och det rummet vetter åt norr, alltid svagt ljus med andra ord. Solskensdag = bra färgningsdag!
Ibland köper jag garn, med färger jag egentligen inte tycker om, bara för nöjet att färga det... ja, och sen att sticka av det så klart.
I dag åkte ett nystan Kunstgarn från Tummelisa och två härvor Manos Silkblend från Madam Kruz, ner i grytan. Den skogigt gröna garnet blev jag vansinnigt nöjd med... kanske blir det sockar, eller ett par vantar. Det tegelfärgade kan funka fint ihop med ett lejongult garn som finns i gömmorna.
Får se när härvorna torkat..


6 kommentarer:

Madeleine sa...

Vad spännande, och vackert! Vet du ngn bra färgningstutorial? :) Vilken metod använder du?

Hedvig sa...

Alltså, jag har inte ens förstått vad wordfeud är för något. Nåt slags alfapet eller? Folk verkar bli som besatta!

garnlek sa...

Ja visst är det lustfyllt att färga, i synnerhet när det blir så här fint!

Ett nystan.. sa...

Åh, vilka härliga färger det blev!! Verkar spännande det där med att färga sitt garn :)

Lilli sa...

Så kul att "ändra om" på garnernas färger :) Då blir de som nya igen. Du får nöjet att färga dem och sedan att sticka med garnfärger som du har gjort själv och verkligen gillar. Nyanser som kanske inte går att få tag på annat håll.

Susilull sa...

Det har verkligen varit en ljuvlig dag idag. Att förgylla den ytterligare med garnfärgning lät ju bara så kul! och resultatet blev perfekt, mycket snyggare färger efter än före!

Jättefin blev din sjal också!