söndag 13 april 2014

Dödergöks sockutmaning

Sticka sockar är kul och vilsamt, tycker jag. Eftersom jag bara använder egenstickade sockar numer, så gäller det att ha en stadig produktion. Dödergöks sockutmaning lät väldigt inspirerande, så jag nappade direkt. Jag använder mitt eget bassockmönster oavsett vilka sockar som ska stickas, sen lägger jag in spetsmönster, gör en flerfärgsstickning eller ränder. Ibland köper jag mönster och lägger till detaljerna jag gillar till mitt basmönster men oftast hittar jag på själv. Sockarna stickas alltid från tån och upp.
Första paret ut blir ett par bruna och svarta slätstickade, som jag kallar för Chocolate & Licorice Socks. Det är bara det sista på skaften kvar på det paret nu.


Nästa par blir ett par lilarandiga av restgarn, som Sofia min äldsta, ska få.


Jag har nyss köpt mig ett par nya skor som jag vill ha ett par matchande sockar till. I gömmorna finns ett nystan ljusgrått sockgarn, som jag tänkte färga i lime/ljust grönt och sen sticka mej ett par
Contorta. Det blir par nummer tre…


Längre än så har jag inte kommit i mina sockplaner - jo, förresten! Jag har ett par flerfärgsstickad sockar med miljoner trådar kvar att fästa. Det får bli min fjärde sockutmaning.

Fästtrådarna på bilden x 2...

.... som Martine i poden iMake brukar säga - Watch this space!

2 kommentarer:

Fröken Vinthund sa...

Ska bli kul att följa. Laktits och choklad är gott så det måste bli bra. :) Har själv gått med i utmaningen och jag rivstartar med det jobbigaste. Pjuh! Blir i alla fall försök till ett par Muhu great meadow. Känns som ett riktigt evighetsprojekt... är det ju också.

Maritas Maskor sa...

Vilka snygga sockor du har gjort!
Jag är också så sugen på Dödergöks sockutmaning, men jag tror inte att jag hinner så många. Kan väl vara med lite på sidan om tänkte jag och sticka någon socka ibland, så mycket jag hinner.
Man ser ju så många snygga nu, så inspiration saknas ju inte... :)