onsdag 5 juni 2013

Färgningsonsdag

Av någon underlig anledning blir alltid omknytningssnörena finast av allt. Jag sparar alltid mina sådana garnändar just därför.


Länge har jag velat prova på att färga självrandande garn och för flera veckor sedan nystade jag upp en lååång härva av Admiral sockgarn i vitt. Ett varv runt härvan blev ca 13 m. Sedan blev garnet liggande i väntan på färgarlust... den dök upp först nu. Tanken var att göra ena halvan guldbrun och andra halvan jadegrön, men det ville inte garnet och färgen och jag var inte tillräckligt envis idag. När jag var färdig och hängde upp härvan på tork (fantastiskt bra torkväder idag... tog bara 45 min), så insåg jag att jag hade färgat svenska flaggan. Jag står i mitt kök med halvtaskig belysning och det är rätt ofta jag gissar mig till slutresultatet. Hursomhelst så passar det ju väldigt bra eftersom det är Sveriges nationaldag imorgon.Lite annat färgade jag också, men jag blev inte nöjd med utfallet där, så det behövs ytterligare ett dopp i grytan. Men det får bli en annan dag när tålamodet är i bättre form.Nu är bara frågan om jag ska sätta igång med sockstickningen med en gång eller vänta tills imorgon när det är flaggdag...


6 kommentarer:

disa sa...

Ha ha, roligt att du inte insåg att du färgat svenska flaggan förrän efteråt! Men väldigt passande med tanke på nationaldagen imorgon som du säger. Jag röstar för att starta sockarna imorgon.
Garnet vart jätte läckert!! =)

Garnhumlan sa...

Dina färgade garner är så fina. Nu har jag läst det du har skrivit om färgning, och snart, snart hoppas jag vara mogen att försöka. Jag har flera härvor som jag köpt med tanke på att färga, men inte kommit till skott än.

Camilla sa...

Det blev väldigt vackra nyanser i alla fall, även om de var oplanerade. Admiral har jag stickat med en gång, och det blev så statiskt och drog till sig lägenhetens alla katthår som en magnet! Vet inte om det var jag och/eller katterna som framkallade denna egenskap hos garnet...

metamorphosis sa...

Haha, tänk ändå så det kan bli ibland! :)

Ska bli spännande att få se dina flaggsockor sen!

Viffla sa...

Snyggt! Jag är väldigt sugen på garnfärgning, vad använder du för färg? :)

Kat Linn sa...

Så fint garnet blev, blir underbara sockor av det!