söndag 5 maj 2013

Sockutmaning

Som ni kanske har märkt, så gillar jag att sticka sockar. När jag gjorde en en liten koll bland mina projekt på Ravelry, så fanns där 48 par sockar. Två av paren är oavslutade och nio par har jag stickat åt någon annan än mig själv. Ändå känns det som om det fattas mig sockar... det kanske var därför jag anmälde mig till en sockutmaning på Ravelry; 13 socks in 2013.
Det är så roligt och den här veckan har jag fått färdigt mitt femte par sockar för i år. Jag och mina döttrar är inbitna Gilmore Girls-fans och Rory i serien brukar alltid ha så fina flätstickade tröjor. Inspirerad av dessa tröjor kallar jag sockarna för Rory's Cable's. Som vanligt har jag använt min toe-up tutorial och sedan lagt till flätmönstret. Om någon är sugen på att kolla in mina sockfilmer, så finns länkarna i bloggens vänsterkant.


Garnet jag använt heter Cascade Heritage Solids och sockarna är stickade med 2,25 mm sticka.
Det kom så lägligt nytt vitt sockgarn från Garnkorgen i torsdags, som åkte i färggrytan med en gång. Lite spännande blev det när garnänden jag knöt om härvan brast och hela härvan blev ett enda trassel. När garnet hade torkat fick jag leta en låång stund innan jag hittade den ena av ändarna på garnet, för att kunna sätt igång att trassla upp det hela. Roligt, jag älskar trassel, kan hålla på i timmar utan att tröttna.


På fredag kunde ett nytt par sockar påbörjas... och som jag har stickat. Nu är det bara en bit på skaftet kvar.

 
Jag såg att Kråkspark hade skrivit så fint om min sockbeskrivning. Tack! Jag är visst inte ensam om att ha blivit drabbad av sockstickningsfeber. :-)

10 kommentarer:

PetraO sa...

Riktigt snygga sockar! Och fin färg på garnet!

Eva sa...

Tänk att vi är fler som har tålamod med trassel!
Satt själv för några dagar sedan o repade upp alldeles för långa avsnitt av en 2-färgad stickning...
Rogivande!

kråkspark sa...

Vilken underbar färg! Det är lite av den stilen jag önskar i färgväg!

Camilla sa...

Jag är också inne på sockar just nu, och från tån upp ska det vara! Jättefin färg du fick på garnet.

annasaviga sa...

Helt underbar färg på garnet!

Jag har varit i sockträsket ett tag nu och tycker att det är roligt att hitta nya sätt att sticka på, härnäst skall jag prova sweet tomato heel. Och så skall jag kolla in din tåupp beskrivning!

disa sa...

Det är så roligt att du bloggar igen!! Jätte fin färg på garnet och jätte fina sockor du stickar av det!! Och dina Rory's Cable's är underbara!! =)

Madeleine sa...

Egenstickade sockar är de bästa! Jag önskar att jag var lite bättre på det! ^.^ Superfina!

metamorphosis sa...

Åh, dina sockor får mig att också vilja sticka sockor!!

ingahjärta sa...

Åh, dessa ska jag sticka. Tjejerna i vår familj är riktiga Gilmore Girls fantaster vi också Hela boxen pryder sin plats bredvid DVD:n. Har precis börjat på säsong 1 igen. Nu är det Rory´s Birtday Parties avsnittet som ska på och till det får de bli dess snygga sockarna!!!!

Anonym sa...

Jag är grymt imponerad! Du stickar fantastiskt fina sockar. (Och i par dessutom, det klarar inte jag)