lördag 27 april 2013

Kanske återvänder orden...

... tillsammans med ljuset och värmen?

Jag är en siffernörd, som har varit fascinerad av siffror hela livet. Det är ofta lättare för mig att komma ihåg ett telefonnummer/bilnummer än ett namn och jag minns de flesta koder som jag haft. Det har blivit lite svårare att memorera med åldern och jag måste anstränga mig mer nu.
Något som jag för det mesta roar mig med är platespotting. För er som inte känner till det så går det ut på att leta bilnummer (endast sifferdelen på svenska skyltar), med början på nummer 001 och sedan är det igång. Regeln är att hitta alla siffrorna i tur och ordning och är du det minsta osäker på om du sett rätt så gills det inte... bilnummer på tv räknas inte heller. Detta är någonting som tar åratal.
Jag är nu på 217 och det har tagit 3½ år! Min man brukar reta mig för att jag aldrig känner igen människor vi möter med bilen, när vi är ute och far. Inte konstigt när allt jag ser är siffror.
Idag när jag var ute en sväng insåg jag att ett nytt beteende har smugit sej på mej, sannolikt en signal på att jag hängt ovanligt mycket på Ravelry och funderat på mösterkonstruktion senaste tiden.
Varje gång jag mötte en bil, säg en med nummer 421, så pling, tänkte jag Noro Kureyon Sock(420m/100g). Bilnummer 562 - Magasin Duett Supersoft, 560m/100g... 298 - Visjögarn, 300m/100g...
Det hela utvecklade sig till att jag även började spåna på passande mönster till bilnumren. När jag närmade mig Kungälv och trafiken ökade, så började min hjärna nästan koka.
Vad säger ni? En ny kul tävling för en bil full med stickerskor som är ute och åker tillsammans. Vem hittar flest garn/mönster per bilnummer.
Vad gjorde jag då på min utflykt? Det blev några tyginköp, naturligtvis kunde jag inte låta bli att handla garn (en härva Kampes och en härva Manos Silkblend), en Ottobre (nr3/2013), slank med i korgen, en ny mixerstav och äntligen (!) nya lurar till telefonen. Det har jag saknat sen Doris tuggade av mina gamla runt jul. Hon har blivit så stor nu att lursladdar inte längre är det roligaste som finns. Nuförtiden är det fåglar, möss och ekorrar som gäller, ja, och så matte då förstås.
Nu ska jag slänga mina tyger i tvättmaskinen för imorgon ska jag sy. :-)4 kommentarer:

kråkspark sa...

Så roligt att du är tillbaka och skriver!
Själv är jag över huvud taget inte någon siffermänninska. Siffror fastna inte i mitt huvud (teflon )

Medea sa...

Ser fram mot att läsa mer ord från dig. Jag är också siffermänniska. Kanske inte så att jag kopplar ihop bilnummer och meterantal på garn men ändå.
Ljuvliga färger på dina inköp. Ser fram mot att få se vad du ska sy.
kram!

Maria sa...

Så kul att läsa att du också samlar på bilnummer! Själv är jag på 124 och ska se 125. Visst är man lite nördig men kul är det. Jag brukar jubla högt i bilen då jag tar ett nytt nummer och barnen undrar vad det är frågan om.
Ska bli kul att se vad du gör av dina nya tyger och garner. Själv har jag också en tyghög som inhandlades på skroten på påsklovet. Har inte hunnit sätta saxen i det ännu, det får nog bli till sommaren när jag får mer tid. Kul att läsa från dig igen!

Annika sa...

Jättefina inköp och kul att läsa från dig igen!
Själv råkade jag ut för att jag under förra semestern satt och tittade på bokstäverna på bilarna, istället för siffrorna. På jobbet har vi tre bokstäver som signatur i datorn, själv "heter" jag NBG. På resan ned mot Tyskland hittade jag många av mina arbetskamrater på olika bilar... Det var nog bra att jag fick ledigt! ;-)
Ha´ det gott!