torsdag 29 november 2012

Euphorbia

Äntligen blev det ett bra fototillfälle! Solljuset fanns i Uddevalla och på väg dit fick jag tillfälle att köra genom ett vinterlandskap. Märkligt! Under två mil av färden var det närmare decimetern med snö. Gissa om det var julstämning?
Vi gjorde ett litet byte av tjänster min bror och jag. Först fick jag agera hemkunskapslärare - vi började med att åka och handla råvaror och sedan fick han laga till en nötgryta med öl och vitlök till middagen och äggcocotter till lunch. Sen var det brorsans tur att ta över, så medan grytan puttrade på spisen åkte vi ut till Mollön, som ligger lite väster om Uddevallabron, för en fotosession. Han är en fena på fotografering, min bror.
Brr, vad kallt det var! Och halt på klipporna! Han är väldigt hängiven, måste jag säga. Med en halvläkt bruten fotled hoppade han omkring där på ett ben och klickade bild efter bild. Ni behöver inte vara oroliga - det gick bra. Den enda som kommer att ha blåmärken imorgon - det är jag.
Sjalen har kommit till för att passa garnet, som jag köpt hos Tant Kofta, och jag hade julstärneblomman, som tema i mitt mönsterskapande. Garnet är lite luddigt med mycket lyster och jag gillar hur det framträder så fint i mosstickningen.
Den här gången har jag noga skrivit ner hur jag har stickat, så efter renskrivning finns det möjlighet att det kan bli ett färdigt mönster, om intresse finns.


 
 

9 kommentarer:

Tant Kofta - Lotta Blom sa...

Så himla fin!

kråkspark sa...

Så jättefin! och garnet verkar vara toppen. Klart du ska skriva ett mönster!

Zoo keeper sa...

Jättefin! Lite julig, med grönt och rött! :-)))

frisky frog sa...

Bara såååå snygg!

Linda sa...

Åh, jättefin! Självklart finns det intresse för ett mönster. :)

Fiff sa...

Ibland får man göra mycket för att få ett bra foto ;-)
Så fin sjalen blev! Lite julig, men ändå inte för mycket :-)

disa sa...

Åh, så fin sjalen blev!! Och bilderna på dig är jätte fina med!! =)

Blenda sa...

Härliga bilder, och fin sjal! Alldeles lagom!

Ha en bra första advent! /Blenda

Ulla sa...

Instämmer i jubelropen.En så passande juletidssjal.