torsdag 4 oktober 2012

Whally

En liten mössa har sett dagens ljus, eller ljus och ljus; den har varit färdig några dagar, men det har inte gått att fota pga av mörka moln. Idag bröt solen igenom och det var uppehåll en liten stund, så det blev fotografering av. En skön promenad hanns också med innan det började dugga igen. Missförstå mig inte nu - jag gillar höst och regn. :-)

 
Mössan är till vårt barnbarn, August och i brist på hans huvud fick Whally stoppa i sig en mössa och ett par vantar för att bli tjock och rund. Mönstet är Fish Hat [Dead or Alive?] av Thelma Egberts och det är andra gången jag stickar en fiskmössa. Faktum är att när jag stickade mössa nummer ett så var det första gången jag stickade på engelska. Jag tyckte att mössan var så rolig att spärren mot mönster på engelska försvann och efter det stickar jag nästan uteslutande på engelska. Så här i efterhand inser jag att det var det perfekta mönstret av välja som nybörjare på engelska mönster. Det finns många sticktekniker med och allt är bra beskrivet.

Den första mössan passar en vuxen med stor huvud, så jag valde ett tunnare garn (Tant Koftas Angorett) och gick ner en stickstorlek till 4 mm, för att det skulle passa ett barnhuvud. Sedan följde jag mönstret förutom att jag gjorde mössan kortare för att det inte skulle bli så mycket häng. Enligt mönstret ska stjärtfenan stickas platt och sen sys ihop. Detta hoppade jag över och stickade runt med magic loop istället. Allt för att slippa sy! Det räcker med alla trådar att fästa.


 Nu väntar Whally bara på att få mumsa i sej August...

5 kommentarer:

Yvonne sa...

Den är bara så fin!!!
Yvonne

disa sa...

Vilken rolig och söööööt barnmössa!! Färgblandningen är jätte fin med. =)

Fiff sa...

Men åh vilken cool mössa!
Så himla söt o häftig, och grön ♥
Finfint!

sanna sa...

Åhhh. Har du stickat den mössn, den blev ju underbar.

marremorr sa...

En så otroligt rolig och fin mössa, i en härligt grön nyans! Superläcker!!=0)