söndag 27 januari 2013

På stickorna...

Det går lite trögt med stickningen för tillfället pga bråkiga handleder. Det börjar kännas som en följetong det här...
När sticktiden blir förkortad på det här viset, så har jag en tendens att kompensera med att låtsashandla garn på nätet. Ni vet när man hänger i random webbutik och fyller varukorgen med än det ena och än det andra. Oftast stänger jag ner webbsidan innan det är dags att gå vidare till kassan, men det är inte ovanligt att jag går så långt att jag skapar ett konto och fyller i alla kontaktuppgifter innan det är dags att stänga webbfönstret och pusta ut.
Sen händer det allt att jag löper linan ut och klickar på beställ, men jag blir bättre och bättre på att låta bli! Undrar om det finns någon stödgrupp någonstans för det här beteendet?
Just det, På stickorna var det ju...
Jag började sticka på dom fina Oden Socks, men flätstickning är väldigt påfrestande, så det blir bara något varv om dagen på dessa raringar.


För att ha en lite vilsammare stickning lade jag upp till en Raka rör i det nyfärgade Filisilk. Underbart garn att sticka i... ren njutning. Det passar väldigt bra att sticka i guldgult nu när solen lyser med sin frånvaro ( jag dör, så vitsigt!).
Det passar rätt bra att minska ner på sticktiden när det finns en lektokig katt i huset. Det är helt omöjligt att sticka när Doris är vaken.


5 kommentarer:

Medea sa...

Jag tror det går bättre och bättre efter hand att låta bli. Nu kan jag redan innan jag går in på sidan inse att jag INTE ska och så klickar jag in mig på tex. ravelry istället. har gått igenom mitt franska garnförråd den senaste veckan och inser hur mycket fint jag har så jag startar upp nytt av det istället. Hoppas att dina handleder blir bättre!

Fiff sa...

Har sagt det innan och säger det igen; du får börja virka istället :-)
Faktiskt får jag lättare ont i handleden av att sticka än att virka (även med rundstickor) men ja, jag är partisk ;-)

disa sa...

Åh, så fint det blir!! Och jag gör precis likadant med garnshoppingen. Tänk att man vill ha mer precis hela tiden trots de mängder man redan har....=)

Blenda sa...

Vad tråkigt med dina handleder, hoppas du snart blir bättre!

Sjalen ser mycket, mycket gosig ut! :-)

Ha det gott/Blenda

Hedvig sa...

Odensockorna är jättefina! Har också funderat på dem. :)