Som lchfare händer det ibland att jag saknar någonting som suger upp såsen i en maträtt och inte är sugen på blomkålsris. Gissa om jag blev glad när jag läste om squashtagliatelle. Tyvärr kan jag inte för mitt liv komma ihåg var jag hittade tipset... kan ha varit i en kommentar på Facebook eller i en blogg. En eloge till dej som hittade på det ialla fall!!
Det här blev det till middag idag:
Squashtagliatelle
1 squash till två personer
Skala squashen och använs sedan potatisskalaren till att skära långa remsor ända tills kärnhuset börjar synas. blanda i 2-3 krm salt i squashstrimlorna och låt allt vila i 20-30 minuter.
Köttfärssås
ca 500 g nötfärs
en knapp tsk salt
svartpeppar
lite cayennepeppar om du vill ha lite styrka i smaken
en burk champinjoner eller färska om du föredrar det
1 msk tomatpuré
1 burk smetana
ca 1 dl grädde
ett par skvättar fisksås
Fräs lök och färs med salt och peppar blanda i resten och låt koka minst 10 min gärna mer (beror lite på hur hungrig du är ;-) ).
Apropå fisksås; sen jag började med lchf har jag helt slutat äta mat med glutamat i och i bland behövs det lite extra umami i maten och då är fisksåsen en toppenkrydda. Jag tycker själv att sås gjord på jäst fisk låter lite småäckligt och tittar liksom åt ett annat håll när jag skvätter i den. Fånigt, för jag vet ju att det smakar bra. :-)
Välkommen in
2 timmar sedan
3 kommentarer:
Ser smarrigt ut!! =)
Kul recept med squashpasta!=0) Kan ju ätas även av dem som äter glutenfri kost!
Testa att ångkoka squashtagliatellen i 5 minuter för att få lite värme på den. Det har blivit en favorit hos oss sedan vi upptäckte att jag inte tål mjöl.
Skicka en kommentar