måndag 7 maj 2012

Nystar garn och funderar...... på bloggen och om att blogga. Återigen fastnande jag i att inte blogga... det är som med träning att ju längre tiden går utan träningspassen desto svårare är det att börja igen. För mig är det så att orden liksom sitter fast och måste dras ut med stor vånda och jag började blogga för att öva mig på att formulera mig i ord. Nu är jag vääldigt skrivotränad (knasigt ord... finns det egentligen?) igen, men ändå bloggsugen. Vi får se om jag kan komma igång...
Garnet (Tant Koftas ljuvliga Angorett) på bilden ska bli ännu en Tailored Sweater med svart ok och resten i rött. Dom första svarta varven är stickade och det känns som att det kan bli en fin kofta om några veckor.

Bloggvärlden är märklig... man känner många fina människor som man aldrig träffat. Igår, på stickcaféet på Öas café, fick jag tillfälle att träffa två av dom; Sammanfaller och Swedutch. Jättkul!
Efter en snabbvisit på Öas, så åkte jag och Beata vidare till Nordiska akvarellmuséet och sista dagen på vårens utställning; Write red in blue av Anu Tuominen. Besöket kan sammanfattas med ordet fantastiskt! Jag önskar bara att vi hade fått se utställningen fler gånger, men är glad att vi hann dit i sista minuten. Beata och jag köpte varsin bok med bilder från Anu Tuominens (prova att sätta genitiv-s på bara förnamnet... blir inte helt lyckat, kan jag säga) konstverk och jag tog en hel del bilder, fast man inte fick...12 kommentarer:

Garnhumlan sa...

Vet precis hur det känns. Välkommen tillbaka, jag läser gärna det du skriver!

Hedvig sa...

Jag hoppas att bloggsugen får överhanden för jag gillar verkligen din blogg! :)

Annika sa...

Vilken härligt röd färg! Och fortsätt sprida inspiration och glädje!

Susilull sa...

Jag har nästan motsatta problemet - när jag börjar skriva bara det flödar, jag får inte stopp på mej själv. I efterhand får jag alltid gå in och läsa, redigera och försöka korta ner mina inlägg så de inte blir långa romaner. Men jag har alltid tyckt om att skriva. Däremot känner jag mig ibland pressad av skriva inlägg ofta, och det har jag inte riktigt tid med.

Och nu lyckades jag få till en lååång kommentar också :-))

Och visst var utställningen häftig, jag kan fortfarande småle åt olika saker jag såg. Och du, när jag var där fotades det för det vilda. Ett gäng textilelever var där och fotade allihop och poserade framför olika konstverk!

Ha det gott, hoppas du fortsätter blogga!

englundskan sa...

Hoppas du vill fortsätta, det är ju på din blogg jag hämtar inspiration. Blev det betungande nu?
Och visst går det upp och ner, ibland får man inte hejd på sig och ibland är det bara tomt och stilla i den lill hjärnan.
På min blogg kan du gå vidare till "Byfånen" och läsa om hans vedermödor med skrivkrampen.

Och det är för eländigt att det är så långt mellan Mora och akvarellmuseet.

Tvärslå sa...

Härligt :)
Och gott att du är tillbaka :)

HH JaJa! sa...

Det är som det är...! Blogga måste man göra för sin egen skull, i alla fall jag.

Tina sa...

Jag har det också som du. Hittar inget som jag känner för att blogga om. Hoppas du fortsätter blogga för du ger inspiration.

disa sa...

Hoppas du fortsätter att blogga och OFTA! Jag saknar dig och dina inlägg. kramis =)

The Willow Fairy sa...

Förstår dig - jag har blivit en högst sporadisk bloggare på sistone - men jag har blivit aktivare på Facebook. För min del handlar det väl om att inte orka skriva på båda, men samtidigt är det ju olika publik och olika intressen... Men bloggen finns ju kvar och en lite skara av trogna läsare också förhoppningsvis...

Ps. Jättefina trädgårdsbilder...

Annika sa...

Tack för du uttrycker dina känslor för att blogga!
Själv fastnar jag nog mest i det här att man "måste"...? Och då kan lusten försvinna.
Ha´ den skön helg! Det är alltid lika mysigt när ett inlägg dyker upp från dig.

metamorphosis sa...

Jag hoppas att du fortsätter att blogga, och jag hoppas att ni får en fin skottlandsresa!

Kommer fö att låta mig inspireras av ert pionstöd. Så smart med det där nätet!! I morgon blir det snickra av!