torsdag 13 oktober 2011

Höstglatt



Finfina stickor, dom där fyrkantiga... frågan är om det är fyrkantigheten eller rosenträet som gör det?

söndag 2 oktober 2011

Skattjaktsdag

På sätt och vis kan man säja att iphonen har ändrat våra liv... Beata (som inte har någon sådan...) tycker att vi är rätt tråkiga ibland, som bara pratar appar hit och dit. Jag kan själv känna att det går lite till överdrift hos mig själv, när jag tittar in i appstore flera gånger om dan, eller när jag kollar om ljudet är avstängt, för att det inte har kommit något meddelande senaste timmen. ;-)
En bra sak, som det här inlägget egentligen ska handla om, är att vi har upptäckt Geocaching, tack vare iphonen. För att ta det kort, så handlar det om skattjakt, med hjälp av GPS. Egentligen, vilket vi lärde oss senare, så behöver man inte ens ha gps (fast det underlättar). Det räcker med en dator, en karta och ett konto på http://www.geocaching.com/. Många fina ställen har vi hittat på det här sättet. Det kan bli rätt svettigt, som när det bara ska vara 100 meter kvar till gömman fågelvägen och så visar det sig stå ett berg i vägen.
Igår bestämde vi att ägna hela dan åt skattjakt. Koka kaffe, packa kameran och svänga förbi affären och köpa makrill i tomatsås (lchf-fika) och wienerbröd (inte lchf-fika). Vilken dag det blev! När dimman lättat, så blev det strålande sol och över 20 grader varmt med ljumma, somriga vindfläktar. Jag kände mig lätt vilse i tiden - sommar eller höst?
Ett urval bilder... det blev några hundra... :-)

Backamo

Kan det finnas någon gömma här?

En gammal fin stenbro.

Fikadags!

Smaskigt, tycker Viggo.

Fin utsikt från oxelnträdet.

Ett hösttecken - bryggan är uppdragen på land.

Roligt att leka med skuggor.

Helges håla - en magisk plats.

Är det en stor skalbagge? Nej, det är visst en fotograf! 

En stunds filosoferande...

Utsikt över Hällungen.

Mossa är ändå finast!

Vidrik Verlandssons grav i solnedgång.