onsdag 7 september 2011

Höstgarderobstyger

Ett något otympligt ord, kanske... ;-) Nåja, en fin liten hög med tyg har jag samlat på mig och så smått börjat sy av. Några ligger i tvättmaskinen, så jag ska slippa tråkigheter som krympta plagg. Några polotröjor, ett par klänningar och en kjol står det i min idébok. Hmm, vi får se hur det går. Tänk att det är så lätt att köpa en massa tyger, men är så svårt att få något sytt.
Det svarta tyget med solar på hittade jag på Stoff & Stil och färgade över med grön färg, gillade inte riktigt vita solar... De andra tygerna är från Tygaffären och jag är särskilt nöjd med den grönrutiga stuvbiten. En perfekt Tootigrön!


8 kommentarer:

disa sa...

Åh, precis som du säger det grönrutiga var helt underbart!! Är det ull med? I så fall hade jag sytt mig en knälång kjol av det om jag var du. *ler* Det andra rutiga var jätte fint det med, jag är lite svag för skots rutiga aktiga tyger.

Tack! Jag är likadan, jag har dem dygnet runt och kan nöta hål på ett par dagar, i bästa fall har de hållt i tre veckor. (nålbundna)

disa sa...

Nu vart jag vääääldigt sugen på att sy mig en sådan kjol! Har filurat på det länge nu, kanske jag ska skaffa mig ett fint tyg jag med. =)

Anonym sa...

Ooooh, what a nice pile of fabric. I love the plaids and the suns, but the fabric on top--the solid--is a gorgeous color.

skruttfia sa...

Ja, vad säger man, än en gång har du utmärkt smak! Detdär grönrutiga har jag också köpt hem av. Tyget med större rutor har jag klappat på men inte kunnat motivera plånboken tillräckligt för och det med solar funderade jag på idag på stoffåstil.

Medea sa...

Ser verkligen fram mot att se vad du kommer att sy. Själv gör jag inte alls det jag "bestämt" i min plan. Det kommer ju hela tiden upp en massa nya saker och jag ändrar mig heela tiden.

maloppa sa...

Tror det var just den rutiga stuven som jag stod o klämde på häromdagen men eftersom jag hittade så mkt annat fick jag lägga tillbaks den och det var ju tur :)
Mina tyger ligger oxå i maskinen och väntar på att bli upphängda, under tiden håller jag på och inreder min atelje på ovanvåningen så jag riktigt kan bre ut mig med mina tyger o allt annat pyssel. Vi kanske syns på Moodys nästa vecka? Tror de pratade om den 14:e / Maria

Gärdet sa...

Härligt med murriga höstfärger! Jag väntar med spännig på att få se resultaten. Hur gör du för att förvandla högen? Här blir högarna permaneta ;)Kan du inte ge lite tips om hur man börjar? Det är just det som är problemet för mig... jag kommer aldrig till skott. Det är så svårt att komma igång och BÖRJA...

Snäckskalsdalen. sa...

Det grönrutiga och det gröna under är så vackra ihop. Det är konstigt med hösten då vill man ha lite murrigt och rutigt och så där, mysigt!
Agneta kram