torsdag 21 juli 2011

OnePiece

Nu har brorsan gått på semester och redan första dagen kom han åkande med en kasse full med ett "litet" syprojekt. - Bara två sömmar på sådär 80 cm, sa han. :-) Några i hans kompisgäng brukar gå runt i OnePiece och nu var han sugen på en själv... i sin egen design. Påsen innehöll en jacka i något funktionsmaterial, fyndad på rea för 99 kr och ett par addisbyxor, hyllvärmare från garderoben. Tanken var att sy ihop dessa båda plagg och efter några timmar med sprättning, mätning, tråckling och provning, så fick jag äran att sy ihop delarna. Eftersom jackan kortats av någon dm, så passade det bra att låta dragkedjan fortsätta ner en bit i mittsömmen på byxorna. Det var lite pilligt, men blev riktigt bra.
Krångligast av allt var, lite otippat, att sy fast de vita addidasstrecken, från byxorna, en bit upp på jackdelen. Tanken var att binda ihop delarna lite mer, för att minska intrycket av att det var en jacka ihopsydd med ett par byxor. Efter ett par misslyckade försök, med mera sprättning, så åkte vi iväg till närmaste tygaffär och köpte dubbelhäftande vlieselin. Väl hemma satte brorsan igång med sax, strykjärn och linjal, medan jag leke med min iphone (bra arbetsfördelning ;-) ). Sen fick jag sy fast strecken och äntligen blev det bra.
Det "lilla" syprojektet tog totalt två dagar, men nu har brorsan en alldeles egen MyPiece. Återbruk och mycket pengar sparade...
Jag har en känsla av att han kommer att använda den mycket.

14 kommentarer:

sticksIDAn sa...

Fiffigt!

Ulla-Bella sa...

Så kreativt og flott:)

Susilull sa...

Jag blir lite full i skratt när jag ser dessa "OnePiece" el. overaller som jag säger. De är så härligt 70-taliga:) Minns att jag hade en i blå sammet, hur skön som helst, så jag förstår att dom kan bli poppis igen!
Det var ett rejält projekt du gjorde, med lyckat resultat!

Annika sa...

Jätteläckert! Din bror har en snäll syster!

disa sa...

Så fiffigt! Jag har önskat mig en sån nåt år nu, men de är ju som dy säger förgrymmat dyra.

Medea sa...

Wow, vilket teamwork. Gillade speciellt delen då du fick leka med din iPhone! =D

Snäckskalsdalen. sa...

Men så händigt och så coolt och så snyggt det blev!
Agneta kram

Hedvig sa...

Höll på att sätta i halsen när min kompis gick och köpte en sån för nästan 2000 spänn. "Jag hade kunnat sytt en för 200" sa jag... :)

Heldri sa...

Smart återbrukat! Betydligt mer prisvärd än originalet dessutom.

Linda sa...

Vilken rolig idé! Jag håller med dig om det där med att städa på sommaren, jag brukar bara skrapa av det värsta så att jag slipper ohyra o dyl... :) Har man semester så har man!!!

Annika GW sa...

Så bra! Gammalt blir som nytt! Min son fick i julklapp detta plagg och dyrt var det! Det här var en bra ide! Roligt med egen design! /Annika

mary-ann sa...

mycke snyggare än dom man har sett ute i handeln :))

metamorphosis sa...

Jag hör till skaran som har lite svårt för denna modefluga - men om man syr den själv (eller låter syrran sy...) ja då faller tom jag!

En bok om dagen sa...

Det där tycker jag var riktigt snitsigt gjort! Fram för mer egen design!