söndag 6 oktober 2013

Vad det blev av det blågula garnet

Medan det har varit väldigt lite aktivitet här på bloggen så har jag stickat desto mer. Handlederna är nästan helt återställda och det är så skönt. Jag kan sticka nästan så mycket som jag vill. Hur härligt som helst!
Det dyker nog upp ett och annat av sommarens och höstens projekt här framöver.
I juni gav jag mig på att färga självrandande garn, som några av er kanske minns. Så fort garnet torkat satte jag igång att sticka sockar. Blått och gult är ju en lite skum kombination, tycker jag. Svår att kombinera med mina vanliga färger... mer kul än praktiskt, så att säja. Därför bestämde jag mig för att sticka tills garnet tog slut, för att slippa restgarn som bara skulle bli liggande.  Det blev nästan knästrumpor. Jag måste erkänna att sockarna har hamnat i min byrå, nästan oanvända. Ett par i reserv, när det gått hål i alla mina andra sockar, kan ju aldrig vara fel...;-)
Jag har färgat på Schoppel-Wolles Admiral naturvitt och sockarna är stickade från tån och upp, som jag visar i filmerna vänsterspalten. Stickor 2,25 mm, 120 cm rundsticka, som vanligt.


Från insidan av foten och från utsidan

tisdag 1 oktober 2013

Ett förtydligande

När Fiff frågade om Supersoften blev väldigt urblekt efter tvätten, så insåg jag att jag varit lite otydlig i bildtexten till den sista bilden i förra inlägget.
Som jag nämnde så handlade jag en del på textilmässan och sista bilden visar dom första nystanen jag tvättade, därav dom något annorlunda färgerna.
Dom flesta garner jag köpt och även dom jag färgar själv släpper ifrån sig en del överskottsfärg vid, speciellt om man blötlägger lite längre tid.
Jag upplevde inte att supersoften mattades av efter tvätt, tvärtom känns färgerna klarare (vilket kanske syns bättre om man inte fotar i skymning ;-) ... ).

Allt är inte tvättat än...