söndag 12 maj 2013

Stickning pågår...


söndag 5 maj 2013

Sockutmaning

Som ni kanske har märkt, så gillar jag att sticka sockar. När jag gjorde en en liten koll bland mina projekt på Ravelry, så fanns där 48 par sockar. Två av paren är oavslutade och nio par har jag stickat åt någon annan än mig själv. Ändå känns det som om det fattas mig sockar... det kanske var därför jag anmälde mig till en sockutmaning på Ravelry; 13 socks in 2013.
Det är så roligt och den här veckan har jag fått färdigt mitt femte par sockar för i år. Jag och mina döttrar är inbitna Gilmore Girls-fans och Rory i serien brukar alltid ha så fina flätstickade tröjor. Inspirerad av dessa tröjor kallar jag sockarna för Rory's Cable's. Som vanligt har jag använt min toe-up tutorial och sedan lagt till flätmönstret. Om någon är sugen på att kolla in mina sockfilmer, så finns länkarna i bloggens vänsterkant.


Garnet jag använt heter Cascade Heritage Solids och sockarna är stickade med 2,25 mm sticka.
Det kom så lägligt nytt vitt sockgarn från Garnkorgen i torsdags, som åkte i färggrytan med en gång. Lite spännande blev det när garnänden jag knöt om härvan brast och hela härvan blev ett enda trassel. När garnet hade torkat fick jag leta en låång stund innan jag hittade den ena av ändarna på garnet, för att kunna sätt igång att trassla upp det hela. Roligt, jag älskar trassel, kan hålla på i timmar utan att tröttna.


På fredag kunde ett nytt par sockar påbörjas... och som jag har stickat. Nu är det bara en bit på skaftet kvar.

 
Jag såg att Kråkspark hade skrivit så fint om min sockbeskrivning. Tack! Jag är visst inte ensam om att ha blivit drabbad av sockstickningsfeber. :-)