lördag 27 april 2013

Kanske återvänder orden...

... tillsammans med ljuset och värmen?

Jag är en siffernörd, som har varit fascinerad av siffror hela livet. Det är ofta lättare för mig att komma ihåg ett telefonnummer/bilnummer än ett namn och jag minns de flesta koder som jag haft. Det har blivit lite svårare att memorera med åldern och jag måste anstränga mig mer nu.
Något som jag för det mesta roar mig med är platespotting. För er som inte känner till det så går det ut på att leta bilnummer (endast sifferdelen på svenska skyltar), med början på nummer 001 och sedan är det igång. Regeln är att hitta alla siffrorna i tur och ordning och är du det minsta osäker på om du sett rätt så gills det inte... bilnummer på tv räknas inte heller. Detta är någonting som tar åratal.
Jag är nu på 217 och det har tagit 3½ år! Min man brukar reta mig för att jag aldrig känner igen människor vi möter med bilen, när vi är ute och far. Inte konstigt när allt jag ser är siffror.
Idag när jag var ute en sväng insåg jag att ett nytt beteende har smugit sej på mej, sannolikt en signal på att jag hängt ovanligt mycket på Ravelry och funderat på mösterkonstruktion senaste tiden.
Varje gång jag mötte en bil, säg en med nummer 421, så pling, tänkte jag Noro Kureyon Sock(420m/100g). Bilnummer 562 - Magasin Duett Supersoft, 560m/100g... 298 - Visjögarn, 300m/100g...
Det hela utvecklade sig till att jag även började spåna på passande mönster till bilnumren. När jag närmade mig Kungälv och trafiken ökade, så började min hjärna nästan koka.
Vad säger ni? En ny kul tävling för en bil full med stickerskor som är ute och åker tillsammans. Vem hittar flest garn/mönster per bilnummer.
Vad gjorde jag då på min utflykt? Det blev några tyginköp, naturligtvis kunde jag inte låta bli att handla garn (en härva Kampes och en härva Manos Silkblend), en Ottobre (nr3/2013), slank med i korgen, en ny mixerstav och äntligen (!) nya lurar till telefonen. Det har jag saknat sen Doris tuggade av mina gamla runt jul. Hon har blivit så stor nu att lursladdar inte längre är det roligaste som finns. Nuförtiden är det fåglar, möss och ekorrar som gäller, ja, och så matte då förstås.
Nu ska jag slänga mina tyger i tvättmaskinen för imorgon ska jag sy. :-)