fredag 29 juli 2011

Höstens stickprojekt

För några veckor sen fick jag mejl från Tant Kofta, att garnet jag beställt var färgat och klart.  Att få vara i hennes fina växthus och välja och vraka i en hög med dom vackraste gröna härvor, det är lycka!


Härvorna har jag haft liggandes på matbordet för klappning och runtflyttning. Idag kom boken jag väntat på. Det blir nog en kofta av dessa finsaker, tror jag.


Bilden med bok och garn har jag fotat med risk för livet (kanske något överdrivet, men det låter bra... ). Första bilderna jag tog visade sig vara lite för suddiga, så jag gick ut igen för ett nytt försök. När jag som bäst höll på att arrangera, så brände det till på benet... brännässla, trodde jag och fotade glatt vidare. Konsigt nog fanns det inga brännässlor där jag stod, men det visade sig att stenen jag råkat välta ner, var taket på ett jordgetingbo. Det var ganska spännande att riva till sig alltihop och fly från platsen i ett moln av getingar.
Njut av bilden! ;-)

(Tack snälla, för alla era fina kommentarer om MyPiece. Brorsan var alldeles uppspelt, när han ringde och berättade om allt kul ni skrivit.)

torsdag 21 juli 2011

OnePiece

Nu har brorsan gått på semester och redan första dagen kom han åkande med en kasse full med ett "litet" syprojekt. - Bara två sömmar på sådär 80 cm, sa han. :-) Några i hans kompisgäng brukar gå runt i OnePiece och nu var han sugen på en själv... i sin egen design. Påsen innehöll en jacka i något funktionsmaterial, fyndad på rea för 99 kr och ett par addisbyxor, hyllvärmare från garderoben. Tanken var att sy ihop dessa båda plagg och efter några timmar med sprättning, mätning, tråckling och provning, så fick jag äran att sy ihop delarna. Eftersom jackan kortats av någon dm, så passade det bra att låta dragkedjan fortsätta ner en bit i mittsömmen på byxorna. Det var lite pilligt, men blev riktigt bra.
Krångligast av allt var, lite otippat, att sy fast de vita addidasstrecken, från byxorna, en bit upp på jackdelen. Tanken var att binda ihop delarna lite mer, för att minska intrycket av att det var en jacka ihopsydd med ett par byxor. Efter ett par misslyckade försök, med mera sprättning, så åkte vi iväg till närmaste tygaffär och köpte dubbelhäftande vlieselin. Väl hemma satte brorsan igång med sax, strykjärn och linjal, medan jag leke med min iphone (bra arbetsfördelning ;-) ). Sen fick jag sy fast strecken och äntligen blev det bra.
Det "lilla" syprojektet tog totalt två dagar, men nu har brorsan en alldeles egen MyPiece. Återbruk och mycket pengar sparade...
Jag har en känsla av att han kommer att använda den mycket.

tisdag 12 juli 2011

Sommar, sommar...

Så många dagar med med härligaste sommarvädret det har varit... inte för kallt och inte för varmt... lagom blåsigt så knott och mygg håller sig borta... lite regnskurar då och då, så man kan krypa ihop under en filt i soffan. Äta, läsa, sova, yoga (Ja, Beata har tvingat mig att börja yoga med henne. Det är så bra, tycker jag! ), vila, sticka, sy och en och annan utflykt... Vi konstaterade för ett par dagar sedan att det har börjat lukta lite konstigt inne (tänk, sur mjölk, sopor, smutsiga strumpor och sånt... ). Efter lite familjeråd kom vi fram till att vänta med storstädning till sådär september för då har vi säkert mer lust med det... mer vädring och utevistelse så länge. Storstädning förresten... det som behövs är mild renovering, som M uttryckte det! Tänk vad bra om man kunde vakna en morgon och helt plötsligt känna en obetvinglig lust att dammsuga eller tvätta fönster. Dream on... :-)
Idag har jag ätit rökta räkor för första gången och det var en fantastisk smakupplevelse. På Åstols rökeri, med strålande sol och friska vindar passade det alldeles osedvanligt bra att äta denna maträtt. Jag har fortfarande lite röklukt kvar på fingrarna och det luktar så gott.

Titta där är Åstol!
Färjan gungade så barnen ombord tjöt av förtjusning.

Mums!

Massor av båtar i hamnen...

Vänta nu... det var något jag skulle komma ihåg... Just det!

Ännu en båt, fast nu i Skärhamn

Hemma är bäst... i det gröna paradiset.

lördag 9 juli 2011

Lycka är att...



... äta hemmaodlad broccoli... med ugnsbakad lax och chili- och limesås.

måndag 4 juli 2011

Sinne som dominerar just nu - hörseln

Dagarna förflyter med ord i öronen - många kassar med ljudböcker har lånats hem från biblioteket och sommar i P1 ska skötas om... Tankesmedjan är en annan favorit.
Aktiviteter som kan kombineras med lyssnandet är - vattna blommor, lukta på blommor, fota blommor, lösa sudoku, äta, ligga i hammocken och titta på molnen, klappa hunden och plocka bort fästingar från katterna. Svårare är att läsa bloggar och blogga själv... Ibland måste iphonen fyllas med nytt, som nu, och då hinns det med lite bloggvård. ;-)

Evka Rose

First Yellow

Vet ej namnet på denna, men den luktar peppar och är full med bladlöss

Bornholm

Mårbackapelargon

Pac Blue Sybil och otvättat fönster