måndag 31 maj 2010

Vinnaren är dragen...

... på gammaldags vis med handskrivna lappar ur min röda mössa stickad i Malabrigo sock. Äldsta dottern skrev lapparna och la till ett förberedande grattis på var och en, sedan fick yngsta dottern dra vinnarlotten, medan August tittade på.


Men vem vann då?
Jo, det gjorde Eva, med bloggen: Urmodern. Om du mejlar mej din adress, så kommer det snart ett paket på posten.

Ett stort Grattis till dej!


Jag vill tacka er alla, för alla fina, uppmuntrande och inspirerande kommentarer. Det blev min bästa födelsedagspresent!

söndag 30 maj 2010

Mors dag x 3

Nu är den klar, min "lilla svarta"! Precis som jag ville ha den... Bara lagom stor för att värma axlarna när det kommer en kylig sommarvind och det räckte med en härva. Trådarna på bilden är det som blev kvar. Garnet jag använt är är BC garns Softsilk och mönstret är Heidi Kirrmeiers Peasy. Den här gången gjorde jag den en storlek mindre, eftersom Softsilk har en tendens att töja sej lite. Jag hittade 7 likadana, lite mörkare, pärlemorknappar, i mitt knappförråd, så sju knappar fick det bli.



Vi åkte på besök till min mamma och pappa och passade på att fota fem generationer, min mormor, min mamma, mina döttrar, min dotterson och jag. Tre mammor kunde firas på en gång... väldigt praktiskt.
Efter vi var färdigfikade, så var det dags för en sväng till Torp Köpcentrum och Panduro. Där köpte jag något som ska användas till nästa stickprojekt, men om det bloggar jag inget idag...
Nu ska jag ta och röja upp lite i stickvrån, för ju närmre slutet på ett projekt jag kommer, desto rörigare blir det.
Tillägg: Jag är inte så bra på huvudräkning idag... vi var naturligtvis fyra mammor ;)

fredag 28 maj 2010

Santosha -


är hindi och betyder att känna sig nöjd och tillfreds. Under den timmen som vetedegen förjäste så har jag övat på Santosha. Solen silade genom späda björklöv och in igenom verandafönstren. Jag tände en rökelsesticka och kilade fast den på utsidan fönstret i fönsterhaken utanför det spruckna fönstret. Lyssnade på Devi Prayer och stickade på min "lilla svarta".  För ett tag så stannade tiden... lycka...
På övervåningen ligger fortfarande min äldsta och mitt barnbarn och sover.
Nu ska jag ta tag i vetedegen och baka bullar som hon ska få när hon vaknar.
Jag önskar er alla en skön fredag fylld med Santosha.

torsdag 27 maj 2010

Min fina vinst

Jag har fått paket! Min fina tredjeprisvinst i Frisky Frogs utlottning. En fin och praktisk nålbok. Jag har redan fyllt den med nålar och går och beundrar den titt som tätt. Tack för en fin vinst! Jag tyckte det passade så bra att fota nålboken vid min dammväktare.


I natt vaknade jag till vid fyra-tiden och gick en sväng i huset... det var rätt kallt, så jag slängde en koll på utetermometern. Det var bara 0 grader!!! Tur att vi tog in änglatrumpeten igår. Tänk att behöva tända brasor, när det nästan är juni, för det var vad jag fick göra i morse...

onsdag 26 maj 2010

Utlottning

Jag börjar närma mej, smått otroliga, 5000 besökare och det vill jag fira med en utlottning! Att det var så roligt att blogga hade jag inte föreställt mej och att känslan av att det finns så männinskor som läser det jag skriver... ja, det är helt enkelt fantastiskt.
Det jag lottar ut är två härvor av Lorna's Lace's Shepherd Sock i färgen Jungle Stripe och 65g Malabrigo Sock i färgen Abril. Den 31:e maj (min födelsedag) på kvällen meddelar jag vem som vunnit.
Om du är intresserad av att delta så skriv en kommentar på detta inlägg och berätta gärna varför just du läser min blogg.


tisdag 25 maj 2010

Städning och yoga

Nu har jag äntligen lyckats övertala mej själv att ta fram yogamattan. Det blev ett pass på nästan en timma framför brasan. Skönt. Yoga är det enda kan ta bort muskelknutorna i ryggen och ändå är det svårt att ta fram mattan. Dumt att gå och ha ont, när det finns något som hjälper...
Idag har jag skurat vårt sommarrum, vår glasveranda, som är oisolerad och orenoverad och bara kan användas på sommarhalvåret. Sedan ställde jag ut en skön fåtölj och satt och stickade till, Flying Daggers. Jag tror att hjältinnan hade något stickat på sej i en av scenerna mot slutet.
Hoppas ni har haft en skön dag ni också!


måndag 24 maj 2010

Prickigt paket!

Idag fick jag paket! Hurra! Hurra! Med prickar. Det vet nog dom flesta stickbloggare vad det innebär. Jag kunde inte hålla mej till min födelsedag nästa vecka... bättre med presenter ofta. Och på onsdag är det stickfika på Moodys igen, 16.30-19.00, och alla är välkomna.

söndag 23 maj 2010

Nytt stickprojekt!

Nu har jag kommit igång med min svarta kofta i BC garns Soft Silk. Jag stickar en Peasy, fast midjekort och med kort ärm. Tanken är att jag ska klara mej med en härva. Jag köpte garnet när jag var på knappjakt i fredags, i Madame Kruz fina butik i Jörlanda.


Några längtbilder till äldsta dottern.
.


lördag 22 maj 2010

Koftan till August


Nu är den färdig! Hoppas att den passar. Koftan är stickad i Wollmeise Twin i färgen Mistelzweig och Colinette Jitterbug i färgen October Afternoon. Den är stickad uppifrån-och-ner med rundsticka 3 mm och jag har haft några olika mönster som stöd och sen stickat fritt utifrån det. Jag har också en pyjamas i strl 62/68, som jag har måttat efter.

Nästa vecka kommer August på besök, tillsammans med sin mamma och dom stannar i två veckor. Det kan nog bli ett och annat foto här på bloggen. Han är två månader nu och vi får  mobilfoton lite då och då på honom. Han är sötast i hela världen och nu tror jag att jag låter precis som en nybliven mormor. Precis som jag är!

Fikadags

Inte alla dagar har jag stickat att visa upp, ibland blir det bakning och fika bland blommor och blad. En ljuvlig försommardag bland tulpaner och körsbärsblom, med näsan full av kaneldoft. Snart ska jag maska av sista ärmen på babykoftan, fästa trådar och sy i knapparna. Sen har jag en nyköpt härva garn som ska förvandlas till något fint.


Jag inser att det mest blir orange, gult och rött när jag handlar lökar och plantor. Ibland rosa.


fredag 21 maj 2010

Fredagslycka

Jag vann tredje pris i Frisky Frogs utlottning! Wohoo! En nålbok, som är just vad jag behöver!
Idag är det dessutom premiär för Stickfrossas webbutik och det var helt omöjligt att motstå allt fint där. Jag köpte en stor specialgömma och ett hänge.
Nu har jag just druckit elvalatte och är på väg till Kungälv för att köpa knappar till babykoftan, som jag håller på att sticka till mitt lilla barnbarn.

onsdag 19 maj 2010

tisdag 18 maj 2010

Näktergalens sång

När vi hade tröttnat på att vänta ut eftermiddagsregnet, så åkte min man och jag till Rödbo plantor för lite uppmuntran och inspiration... och se, det blev en ros, en tomtplanta och lite tagetes och lobelia. Väl ute i bilen med plantorna, så hade det slutat regna.  - Vi åker till Ragnhildsholmen och lyssnar på näkergalen, sa maken och det gjorde vi. Det var helt fantastiskt... soligt och varmt... näktergalskonsert... blommor.. sen åkte vi och handlade på Ica Maxi. Jag har inte koll på hur jag laddar upp filmklipp på bloggen än, men lite naturbilder blir det i alla fall.

Kabbeleka

Slån

Humleblomster

Jag

Min man
.   
Gullviva

Mandelblom

Styvmorsviol

måndag 17 maj 2010

Överskottsenergi

Idag har jag fått snurren totalt! Vissa dagar (väldigt sällan) blir så här med intensiv aktivitet hela dagen. Det är bara att flyta med och inte sätta sig i stickhörnan, så blir det mycket gjort. Jag började med att laga ytterfacket på min handväska. Vi fick te i present för ett tag sedan och det låg i en fin grön sidenpåse, som passade perfekt som ficka i min väska. Bara att sy fast. Sedan repade jag upp ett sjalexperiment som inte blev bra, efter var det tvättbergets tur, som byggts upp under sådär 3-4 veckor. På morgonen undrade min man om jag inte skulle ta bort vattenslangen, som legat på golvet i två veckor, och det fick mig att ge alla tre akvarierna vattenbyte med städning (vattenslangen hamnade visst på golvet igen...). Sedan var det dags att repa upp den nästan färdiga koftan, som jag inte var nöjd med. Det blev en massa små härvor med krull, som ska färgas nån dag. Vid det här laget så hade jag fått upp farten ordentligt och satte igång att baka muffins med rabarber, ingefära och kanel. Yngsta dottern kom hem precis när plåten kom ur ugnen. Bra att få någon som vill provsmaka. Fortatte med att repa upp tröjärmarna. Två maskiner tvätt har det blivit och några härliga koppar latte med G-P till. Nu ska jag ge mig själv en stund på yogamattan innan jag sätter mig med stickning.
Visst låter det här lite överdrivet duktigt?

söndag 16 maj 2010

Små saker

På stickorna just nu sitter något fint till mormors lille plutt, som äntligen kommer och hälsar på. Låter urkonstigt att kalla mej själv för mormor... jag fyllde ju 40 för inte alls länge sen... ja ja, jag har gott om tid att vänja mej vid att bli kallad mormor... han börjar inte prata än på länge.


Ett par timmar på Torp Köpcentrum har också hunnits med, på jakt efter finsaker till en blivande student. Nu när har vi hunnit landa hemma och tittat på hur fint de nya kläderna sitter på yngsta dottern, lagat och ätit middag och druckit kaffe, så kan jag landa i sticksoffan igen. Skönt. Det är allt bäst där, med stickningen i händerna...

lördag 15 maj 2010

Oj, titta en hackspett!

Jag satt och funderade på fina formuleringar till mitt nya blogginlägg och tittade ut genom fönstret och där satt en så vacker hackspett i björken utanför. Alla ord for ut ur huvudet igen och jag slet fram kameran och fångade den på bild. Nu äter den jordnötter och lyser upp det gröna med sina klara röda färger. Det är ett annat slags ögongodis, med fina fåglar, än mina garnhärvor.


Lite stickat har det blivit också... Efter många timmars vånda tog jag mod till mej och nystade upp en av mina dyrbara Wollmeisehärvor. Jag hade bestämt mig för att inte köpa en enda härva till förrän jag faktiskt provat att sticka med garnet. Nu har det blivit ett par sockar, lika gröna som vårgräset. En Tinafärg som Anna, så träffande, sa på senaste stickfikat. Wollmeisegarnet höll måttet även som stickat! Sockarna är Brainless, ett mönster, som jag har gjort om efter eget huvud och kallar Mindful.


Ute blir det bara grönare för varje dag och idag är det varmt och lite regn. Mitt favoritväder! När jag kom hem i morse efter morgonyogan, så stod jag ute på trappan och bara luktade på våren. Den luktar som allra bäst i regn. Se bara vad tusenskönorna trivs.

tisdag 11 maj 2010

Fjärilsvinge

Att blocka en sjal är som när en fjäril kommer ur sin puppa... vingarna fylls ut och den... flyger iväg.


Idag har jag stickat färdigt inte bara Little Leaves Shawl utan också mina Kalajokisockar. Jag tänker sticka en sjal till, för den var riktigt roligt att sticka och inte alls svår. Sockarna var lite trögare att få färdiga, men det var inte mönstrets fel, utan Drops Delight-garnet. Trist att sticka med helt enkelt.




Det känns så befriande att bli färdig med två projekt på samma dag. Jag tänker ägna kvällen åt att komma på något nytt roligt att börja med.

måndag 10 maj 2010

It's alive...



söndag 9 maj 2010

Kväll...

Efter en lång dags arbete i trädgården är det skönt med kopp te och lite internet. Kroppen är skönt trött och stickningen ligger och väntar i soffan.
Maken har skruvat ihop paviljongen och satt in nya kattluckan och jag har planterat, klippt i rosorna, gödslat och grävt.


Min kamera gick sönder för några veckor sedan och jag har fått använda makens kamera, men jag börjar bli väldigt längtig efter en som är min, bara min. Helst en grön, som tar fina närbilder och håller när jag blir för ivrig... (pssst, snart fyller jag år...)

lördag 8 maj 2010

Quest for the rest

En liten stunds förströelse på lördagskvällen: http://questfortherest.com/

Tång???

Jag trodde att det var en Little Leaves Shawl som jag stickade, men det verkar vara - tång?

fredag 7 maj 2010

Paket och apelsin

Igår kväll när jag skulle gå och lägga mej kom jag på att jag inte hämtat in posten. En snabb sväng, i kylan, till brevlådan och där låg ett paket från min vän, Vera, ifrån Nederländerna. Hurra! Rolig överraskning. Ett par fina grytlappsvantar med holländska motiv och ett fint rött filthjärta.


Idag har jag stickat en Pear Apple Cozy, bara för jag ville göra något litet och onödigt, bara på kul. Det blev en Orange Cozy istället. Borde gå bra att förvara garnnystan i också... hmm... måste gå och sticka igen...
Trevlig fredag!



onsdag 5 maj 2010

Gula prickar

Det går långsamt fram med stickningen, när trädgården kräver mer tid. Regniga dagar blir stickdagar...
Jag har börjar gör små provlappar för att göra en Little Leaves-sjal. Sjalen blir i grönt 1-trådigt ullgarn från Ullcentrum med gula 4 mm pärlor. Egentligen ska den stickas med 4,5 mm stickor, men jag vill helst inte sticka med större stickor än 4 mm, så jag funderar på om jag vill ha en mindre sjal, eller om jag ska räkna om mönstret lite. Under tiden blir det ett och annat varv på Mondo Cable Pulli.

Gula prickar
Tittut, säger Stella...

Fast idag är det sol och en sväng till närmaste plantskola står på dagens lista. En knalligt rödblommande klematis ska grävas ner och tomatplantor och luktärter ska i krukor.

måndag 3 maj 2010

Recept på nässelsoppa

Så här gjorde vi:
2 liter nässelskott förvälls i 1 liter vatten i ca 10 minuter. Häll nässlorna i en sil, men spara kokvattnet. Hacka nässlorna fint och häll tillbaka i kastrullen tillsammans med kokvattnet.
Häll också i en dl creme fraiche, en skvätt grädde, en grönsaksbuljongtärning. Krydda med vitpeppar och salt och servera med hårdkokt ägg.

I’m afraid they forgot to teach me kitchen words in school (or perhaps I was at home that day). Love my dictionary! Anyway, I hope this recepie is understandable.

So this is how we did the Stinging Nettle Soup:

Boil 2 litres of stinging nettle (Urtica dioica) sprouts in 1 litre of water for about 10 minutes. Pour the nettles in a strainer, but save the water. Chop the nettles and put them back in the saucepan together with the water, one dl crème fraiche, some cream, a vegetable broth and white pepper, add som salt if needed. Serve with hard-boiled eggs.

söndag 2 maj 2010

Trädgårdsarbete

En underbart skön trädgårdssöndag. Vi har rensat, städat och krattat. Stora hängfåtöljen har fått ny plats och provgungats i.  Yngsta dottern har plockat nässlor och gjort nässelsoppa. Mums!
Nu är vi mätta och har vilat lite, så vi orkar en stund till i det gröna.
.